Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        20 -25 sene önce Akhisar 3. Lig (4 sayılır) ile Amatör arası gidip geliyordu. İstanbul, Ankara, İzmir dışından ikinci ilçe takımı (ilki Akçaabat) Akhisar büyük başarı öyküsü: 2008’den 2012’ye 3 küme birden çıktı. Asansör olmadı!

        Ligde Fenerbahçe’yi iki kez yen, Galatasaray’ı deplasmanda yenip ele ve işte kupa!

        Fenerbahçe’nin de, kim ne derse desin, sezonu başarısız değil. Hala şampiyonluk şansı var; Şampiyonlar Ligi potasında, kupa finalisti oldu! Hem de umut bağlanan Isla ve Neto’yu erken emekli ederek. Şener, Hasan Ali, Aatıf’la!

        Maçın bir özelliği şu muydu:

        Bu yıl, iki Süper Lig takımı arasında, en fazla sayıda “Türk oyuncu”nun olduğu resmi maç!

        ***

        Başlar başlamaz Fenerbahçe. Teleset’i baskılı setle kuşattı. Akhisar neden sonra çıkabildi. 12’de defans delindiğinde, Fatih mutlak golü topu da göremeden kurtardı!

        18’de Fenerbahçe tam takım, çok iyi paslarla Akhisar surların vurdu vurdu, tam takım golü kaçırdı. Sonra Akhisar’ın tek silahı olan kontratak ilk işareti verdi..

        Yan top işaretinde ise Yumlu’nun kafası sağı solu değil, tam Volkan’ı buldu. Maç o sıra dengelenmişti. Hızlı ve dağınık gidip gelen iki takımdan hata bekliyordu.

        O hata Fenerbahçe defansına nasip oldu; golün hası da Lopes’e! Benfica’da yetişmiş, Porto, Sporting, Lyon’dan geçmiş birinin gelişine vuruşu da böyle oluyor!

        Fenerbahçe’nin maç başı duruşu devre ortası bozulmuştu zaten.

        ***

        Devreye riskli dizilişle başladı çift santrafor takımı. Orta saha eksildi. Hisar’a iki koçbaşı birden dayadı. Ortaya boğmak, Yumlu’yu bunaltmak üzere. Buruk bir stoper daha ekledi. Lakin takımı, yaslanmak ne kelime, kalesine yapıştı; futbolu bıraktı. Orta sahasız, tek kişiyi ileride şişirme topa emanet ederek.

        Gol kaçınılmazdı; Fernandao yine işini yaptı. Sonra kaçırdıkça kaçırdı. O sıra maçın hakkı 1-1 olmaktan çıkmıştı. Koparmaya Valbuena girdi.

        Sonra anormal bir şey oldu: Akhisar birden koştu, 7 Fenerli 2 kişilik golü seyretti! Bu sefer aşırı yaslanmadı Akhisar. Gitti, göstere göstere 3’üncüyü attı. 4’ü de bulurdu. Fenerbahçe golü ve 3. santraforu soktu. O da sadece kendini aldattı!

        Akhisar yaslana yaslana Fenerbahçe’yi yasa boğdu! Futbolun adaleti yok denir ama akılsızlığa da pek yer yok! Takımın epey sınırlı gücüne karşı, Buruk’ta o akıl vardı!

        MAÇIN ADAMI: OKAN BURUK

        Çok yaslanan anide patlayan bir takımı çok akıllı yönetti. Bir de Yumlu’nun direnişi tabii!

        MAÇIN ÖTEKİ ADAMI: AYKUT KOCAMAN

        İyi başlayan bir takımın nasıl bozulduğunu ya göremedi yahut hiç anlayamadı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar