Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şu paragrafı maçtan hemen önce yazdım:

        11’e 11 baktığında, “iki ülke futbolu arasındaki fark”ı unuttuğunda, tek tek oyuncularda uçurum var mı? Mesafeyi yaratan; tarih, ülke, kulüp, organizasyon farkı. Bir de yaş galiba!

        Maç tribünde de nerdeyse 11’e 11 başladı, 5 dakika Beşiktaş ilerideydi, Müller sinyal verdi. Fabri ve defans dayandı, sonra bir daha, bir daha.

        Baştan görünen sorun Talisca’nın top tutamaması, duvara çarpmasıydı!

        Daha beteri, Atiba ve Caner’in büyük hatası, Vida gevşemesiyle geldi. Kırmızılı Bayern’e karşı kırmızıyla 75 dakika!

        11’e 11’nin baştan bitişi kocaman oyuk açtı. Bir sezon beklenen Vida 20 dakika dayanamadı!

        Tek başına yüzde 100 pozisyon buldu Love. Alanya’da attığını Almanya’da atamadı.

        Sonra hazin manzara: 10 kişi geride. Fabri, Hummels’in gollük kafasını müthiş refleksle çıkardığında soru şuydu: Fabri ile Pepe, tekmeye kafa sokan Medel ne kadar direnecek?

        Bir ara ruh okşandı: Şahane kontratak, Love ile Quaresma’nın harika hareketleri, üst üste korner, Love çalımı, Pepe bazukası... Bayern az sendeledi mi yoksa o an mı kendine geldi?..

        21’lik Coman’ın çalımı, ofsaytı ya Caner veya hakemin bozuşuyla direniş düştü!

        “Direk” eksik takıma bir el verdi. 50’inci dakika gol girişimi sayısı 21’e 5, oyun aşırı tek yönlüydü. Coman yine Adriano’suz gole daldı. Fabri kurtardı, kurtardı, yumruk üstüne yumruk, o da devrildi. Yediğinden fazlasını çıkararak hem de! Ondan dönen topta 3 Bayernli karşısındaydı 4. golde.

        Beşiktaş; dönebilirse, lige kaldı! Epey yorgun, epey yaralı, epey başı dönmüş! Hem epey yaşlı, hem gözü yaşlı!

        Fevzi – Recep, Rahim, Alpay – Erkan, Tayfur, Şifo, Yankov , Serdar – Amokachi, Oktay. Giren: Emre, Letchkov, Mustafa. 2. maç: Ertuğrul Sağlam, Hikmet, Osman!

        Bayern Kahn, Mathaus, Basler, Rizzitelli, Tarnat, Hamann, Mehmet Scholl’lü kadrodan bugüne aynı kaliteyle geldi; Beşiktaş da 20 yılda o kadrodan, Barcelona, Real, Inter, Liverpool, Benficalılar’dan kurulu bu kadroya. Skor katlandı, sonuç değişmedi!

        Erkan, Emre, Osman, Hikmet, Mustafa’yı bilen azdır. Kadrodan kimilerini “iyi oyuncu” bilen de azdır! “Bol yabancı” kağıt üstünde mesafe azaltıyor da, esas uçurum başka: Dün Bayern 5 Alman (milli) oyuncuyla, Beşiktaş tek yerliyle sahadaydı. İki ülke futbolunun esas farkı tek tek sahadakiler değil; iyi yerli oyuncu çıkartma ve oynatabilme kapasitesi Müller!

        ÖNEMLİ DERS

        Yaşlı kadro, dağınık oyun ile saha içinde ve maçtan maça rotasyon sonucu alınan önemli ders!

        YARA ALDI

        Beşiktaş’ın “süper” denen lige dönüş kabiliyetinin de büyük yara alması!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar