Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ligi sadece “büyükler” üzerinden okuyanlar Göztepe ve Kayserispor’u epey ihmal etti.

        Başarı ise, onlarınki de başarı. Lider “Sarı Kırmızı” ise, onlar da “Sarı Kırmızı!”

        Önce Tolgay Oğuzhan’ı yedek bırakmıştı; şimdi Oğuzhan, Talisca’yı yedek bırakıyor. Atiba emekli olana kadar böyle demek. Ama orta saha yine olmuyor. Atiba’nın 35 dakikada 40 kez topla buluşmasının gol açısından pek manası yok. Kadro bu maça saklanmış ama sahada yoklar.

        Sezonun ciddisi, Vida’yı yedek tutması muhtemel Tosic, ilk 3 dakika, kaleden uzak olsa da iki önemli Pepe müdahalesi yaptı.

        Cenk 9’da karşı karşıya 9 numara gibi vuramadı. Lung kale önünde büyüdü.

        Quaresma’nın emek dolu “al da at”ında Oğuzhan’ın santrfor olmasına gerek yoktu. Hatta köşeyi aramasına, hatta kaleye bakmasına da!

        Kanadında Güray-Mendes rüzgarı olan takımın Bulut’u da boş kaleye yapıştı. O sıra Tosic, önceki gözleme itiraz etmiş, “Vida yerime geçebilir” demişti!

        Cenk’in gollük kafası yine Lung’da kaldı ya, Negredo için için ısındı.

        Umut karşı kale önünde şut atar gibi ıskalayarak Cenk’in ayağına vurmasa, Beşiktaş 11 Kayserili arkasına asla sarkamayacaktı.

        Soyunma odasına Pepe ile teknik direktör Sumudica sarılarak gitti. Neden? Pepe, Sporting’de denemeyi geçemeyip 18’inde Maritimo’ya geldiğinde, Rumen oyuncu Sumudica, Maritimo’da 2. sezonu kapatıyordu. Sporting denemesini geçen Quaresma ise A takıma yol alıyordu. Dünya ve Portekiz küçük, saha büyük!

        2. yarı Beşiktaş bir fazla başladı. Tercümesi, 'kuşatma' demek. 11 yerine 10 kişiyle kapanan takım demek. Bir tercümesi “Negredo da hemen oyuna” demek. Ama sözlükten Talisca çıktı. Ayaklardan kafalardan kötü şutlar çıktı. Kayserispor iyi kontraya çıktı. Babel’in sayısız içeri kat etmelerinin ‘cılkı’ çıktı. Nihayet Negredo’ya vize çıktı.

        1-2-5-2’ye döndü Beşiktaş. Başı da döndü. 10 kişiyi 100 kişi gibi gördü.

        Beşiktaş’ı eleştirmek zor:

        Şampiyonlar Ligi’nde babasının ligi gibi oynayıp durdu! Annesinin liginde ise oynayamıyor, oynatmıyorlar. Ama anne izni olmadan da ötekine gidemiyorsunuz!

        Sezon 1993-94. Maç Kayseri’de. Kayserispor, Beşiktaş’ı 3-1 yeniyor. O Kayserispor esasen şimdi Erciyesspor; çünkü sonra forma ve isim değiştiler. Beşiktaş’ın eski kaptanı, 'Feda' sezonu teknik direktörü Samet Aybaba Kayserispor’un başında. Bir gol sevincinde oyuncusu kazayla gözünü morartıyor; diyor ki, “Keşke her maçı kazansak da gözüm morarsa.”

        Öyle olmuyor tabii! Kayserispor o sezon düşmekten işte o 3 puanla kurtulmuş oluyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar