Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güzeltepespor, futbol kurslarıyla 600 gencin yaşamına dokunuyor.

        Konumun özü bu. Bu cümlede gizli her şey.

        Sosyo ekonomik açıdan sıkıntılı bir bölgede faaliyet gösteren amatör bir kulüp semtteki gençlerin eğitimine de katkı sağlıyor.

        Çiğli’de hayatını sürdüren Güzeltepe Amatör Spor kulübü, diğer takımlardan çok farklı bir sosyal sorumluluğa imza atıyor. Son dönemlerin meşhur felsefesi “iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” misyonunu kendine düstur edinen Güzeltepe, “kötü birey de, kötü futbolcu da olsa iyi vatandaş yapacağız” mantığıyla yeni bir yol haritası belirliyor.

        Ellerindeki tek göz odalı bir baraka ve futbol sahasıyla, 600’e yakın öğrenciye ücretsiz futbol eğitimi veren kulüp, gençleri cezaevine girmiş, dersleri kötü, zararlı madde kullanıyor diye ayırmıyor. Aksine o çocukları kazanmak için yoğun uğraş veriyor.

        Dar gelirli ailelerin yoğun olduğu, suç oranı yüksek bir mahalle olan Güzeltepe, spora verdiği destekle, bölgenin vukuat sayısını düşürme başarısı da gösteriyor.

        TAKDİR BELGELERİ

        Emniyet ve Milli eğitim Müdürlüğü’nden suç oranını indirdiği için takdir belgesi alan turuncu siyahlılar, 200’e yakın lisanslı sporcu sayısıyla İzmir’deki profesyonel lig takımlarıyla yarışıyor.

        Diğer yarışmacı kulüplerin aksine zararlı madde alışkanlığı olan ya da yetenekli olmayan futbolcuları hiç bir zaman dışlamadıklarını ifade eden kulüp koordinatörü Şahverdi Aydemir, “Futbol sahamız ve hemen arkasında tehlikeli insanların olduğu park yan yana. Aralarında sadece ipince bir tel var. Biz oraya giden çocukları kazanmak için zor olan işe giriştik. Bizim felsefemiz oyuncu kötü de olsa onları rehabilite edelim. Hayata kazandıralım. Ben futbolcu olamazsam dışlanırım korkuları içlerinde yok. Eğer yetenekli değillerse Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulları’na ya da Polislik sınavlarına girmesi için yoğun şekilde eğitiyoruz. Şu zamana kadar onlarca gencimizi üniversitelerin BESYO bölümlerine yerleştirdik. Öğretmen ya da polis olmalarını sağladık. Hayatlarını kurtarmalarına yardımcı olduk. Gençler bu örnekleri görüyor ve hiç bir zaman motivasyonları düşmüyor. Hem okuyor hem de spor yapıyorlar” diye konuştu.

        VİTRİNE SIĞMIYOR

        Güzeltepe saha içinde de birçok başarıya sahip. Vitrininde 44 birincilik kupası bulunan, altyapıda U 11’den, 19’a birçok İzmir şampiyonluğu bulunan takım, 3 yıldır Süper Amatör Lig’de mücadele ediyor. Kupayı koyacakları yer bulamadıklarını ve artık küçük konteynerlerine sığmadıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Osman Oflatçı, “Artık çocuklara madalya dahi yaptıramıyoruz çünkü tanesi 5 TL’den bize ciddi mali külfet çıkarıyor. Çevre esnafının ve Çiğli Belediyesi’nin belirli katkılarıyla ayakta kalabiliyoruz, ancak yetersiz kalıyor” diyor.

        İKİ DE MİLLİ OYUNCU

        Güzeltepe’nin ayrıca 2 milli gururu da var. 1997 doğumlu Savaş Polat ve 1999 doğumlu Özenç Akdağ önce Fenerbahçe’ye transfer olup daha sonra alt yaş milli takımlarına seçilerek Güzeltepe’nin medar-ı iftihar’ı olmuşlar.

        Ayrıca Futsal’da İzmir şampiyonlukları ve Türkiye 6. lığı bulunan bu idealist kulübün bir kız futbol takımı da var. Ancak tesislerinin şartları elvermediği için yakındaki okulu soyunma odası olarak kullanıyorlar.

        DÜZ MANTIK

        Neden bütün çöp adamlar çöp gibidir? Kimse neden şişman bir çöp adam çizmeyi akıl edemiyor?

        Tuvalet meselesi

        İzmir İZBAN ve metro istasyonlarında tuvalet yok.

        Bu konuda çok uyarı aldım ve artık yazmak durumundayım.

        Hepimiz içi özellikle de yaşlı ve özürlü kent sakinleri için, tüm insanlar için gerekli bir ihtiyaç.

        Hatta ihtiyaçtan bile fazlası.

        Soğuk havalarda ise daha da gerekli olduğu ortaya çıktı.

        Benden uyarması.

        Her mevsime uygun branda

        Nedir demeyin.

        Yeni bir yöntem ve iş gücü kaybı ile zaman kaybını ortadan kaldıran bir yöntem. Ray döşeme işlemi tamamlanan bölgelerde taş döşeme çalışmaları sırasında kullanılan “4 yanı ve üstü kapalı, hareketli branda sistemi”, ekiplerin olumsuz hava koşullarında bile hız kesmeden ilerlemesini sağlıyor. Hat boyunda ilerleyen branda sisteminin içine giren işçiler yağmur ve soğuktan etkilenmezken, çalışma yapılan zemin de kuru kalabiliyor. Bu basit ama etkili sistem sayesinde, tramvay çalışmalarının her türlü hava koşulunda aksamadan devam etmesi hedefleniyor.

        Karşıyaka’da gördüm, araştırdım ve anladım ki çok yararlı bir sistem. Bedeline değer bir proje.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar