Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’de çocuklar üzerinde yoğunlaşan bir ‘geleceğe yatırım’ çabası yaşanıyor..

        Birincisi Yaşar Üniversitesi tarafından gerçekleştiriliyor..

        Yetenekli çocuk avcılığına çıkmışlar..

        Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) ve İzmir Güzeli Ajans işbirliğiyle Çok Sesli Çocuk Korosu kurulma aşamasına geldi bile..

        7-14 yaş arası çocuklardan oluşacak koronun seçmeleri 14 Şubat Pazar günü Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenleniyor. Adaylar, kendi belirleyecekleri bir çocuk şarkısı, piyano ile tek ses, çift ses, ezgi ve ritm tekrarı alanlarında değerlendirilecekler. 13 Şubat Cumartesi günü ise yine Selçuk Yaşar Kampüsü’nde seçmelere hazırlık kursu düzenlenecek.

        Ayrıca akademi sadece koro çalışmaları ile de yetinmiyor..

        Sanatsever çocuklara kapılarını açacak olan YÜSEM Müzik Akademisi Çok Sesli Çocuk Korosu’na Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü piyano ve şan eğitmenlerinin destek vereceğini belirten YÜSEM Müdürü Doç. Dr. Sabah Balta, “Koromuz, çocukların sanatsal ve kişisel gelişimine büyük katkı sağlayacak. Haziran ayında koromuz ilk konserini gerçekleştirecek” dedi.

        Amaç müziğin eğitici ve birleştirici gücünü kullanmak..

        YÜSEM Müzik Akademisi Genel Sanat Koordinatörü Uğur Sayınbatur şefliğinde sürdürülecek koro çalışmaları 5 ay boyunca aralıksız sürecek. Eğitimler hakkında bilgi veren Öğretim Görevlisi Sayınbatur, “Müziğin eğitici ve birleştirici gücüne inanarak çocuklarımızın akademik müzik eğitiminden faydalanması adına koro çalışması başlatıyoruz. Koristlerimizin en güzel enstrümanı olacak seslerini evrensel tekniklerle geliştirip, dünya müzikleriyle harmanlayıp tüm sanatseverlere bir dinleti hazırlayacağız. Yaklaşık beş ay boyunca estetik duruş, nefes teknikleri, ses, ezgi, ritim duyumu geliştirme ve çocuk şarkıları repertuvar çalışmaları yapılacak. Bireysel müzik gelişimleri adına da isteyen çocuklarımız ayrıca ‘Klasik Batı Müziği Enstrüman Eğitimi’ programına katılabilecekler.” diye konuştu.

        İkincisi ise Kültürpark Gençlik Tiyatrosu tarafından eyleme geçiriliyor..

        Kültürpark Gençlik Tiyatrosu, 1 Şubat Pazartesi günü Günay Toprak’ın yönettiği Hakan Bintepe tarafından sahneye uyarlanan “Aslan ile Fare”, 6 Şubat’ta ise Erdal Dinçer’in yönettiği “Birlikte Oynayalım” isimli çocuk oyunlarına ev sahipliği yapacak.

        3 Şubat tarihinde Bornova Kültür Merkezi’nde Savaş Tercan’ın yazıp yönettiği, “Korkuluk Piko ve Uzaylı Muni”, 4 Şubat’ta ise Hamit Demir’in yazıp yönettiği, “Bir Orman Gibi” oyunu sahnelenecek. 2 Şubat’ta Seferihisar Kültür Merkezi’nde, Sıcakkan Sanat Çocuk Tiyatrosu’nun, “Güneşin Çocukları” ile 5 Şubat tarihinde, Ümit Denizer’in yazdığı, Uğurcan Özfuruncu’nun yönettiği, “Uçan Şemsiye” isimli çocuk oyunu gösterilecek.

        Tüm oyunlar ücretsiz olacak ve 13.00 ile 15.00 seanslarıyla çocuklarla buluşacak.

        Sömestr tatili bakanlık tarafından ‘ödevsiz tatil’ olarak nitelendirildiğinden beri yoğun çaba çocukların eğlence ile eğitimi birlikte elde edebilecekleri ortamları hazırlamak..

        Bu iki çabayı da alkışlıyorum..

        550 BİN KİŞİ VE 112 KİLOMETRE..

        Torbalı yönündeki istasyonların devreye girmesiyle birlikte İzmir’in iki sanayi bölgesi Torbalı ile Aliağa birbirine bağlanıyor..

        İZBAN hattının uzunluğu 112 kilometreye ulaşırken, günlük taşınan yolcu sayısının ise 300 binin üzerine çıkması öngörülüyor. Torbalı hattının işletmeye açılması ardından, yapımı devam eden Selçuk hattı da İzmirlilere “merhaba” diyecek. Böylelikle hat uzunluğu 145 kilometreye çıkarken, İzmir ülkemizin en uzun toplu ulaşım raylı sistemine sahip olacak. Selçuk’tan sonraki hedef ise Bergama olacak. Bergama hattı, İZBAN’ı 185 kilometreye ulaştıracak. Bu dönem içerisinde yapılacak planlamalar sayesinde ise İZBAN’ın günlük yolcu sayısı 550 binin üzerine çıkacak.

        DERTLİ BİR ŞİİR..

        Gün olur alır başımı giderim,

        Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda.

        Şu ada senin, bu ada benim,

        Yelkovan kuşlarının peşi sıra.

        Dünyalar vardır, düşünemezsiniz.

        Çiçekler gürültüyle açar.

        Gürültüyle çıkar duman topraktan.

        Hele martılar, hele martılar

        Her bir tüylerinde ayrı telaş!

        Gün olur başıma kadar mavi,

        Gün olur başıma kadar güneş,

        Gün olur deli gibi....

        Orhan Veli Kanık

        BİR BAKIŞ AÇISI..

        “Gözünü açıyorsun “doğdu” diyorlar. Gözünü kapıyorsun “ öldü” diyorlar.

        Bu “göz kırpması” arasında geçen zamana da “ömür” diyorlar..

        DÜZ MANTIK

        “Kirli su dolu kovayı musluğun altına koyar, temiz su musluğunu açar ve suyu taşırırsın. Eğer sabırlıysan su taştıkça temizlenir ve sonunda kova temiz suyla dolu olur..

        Bunun adı eğitimdir..

        Kovaya bir tekme atarsın. Kova devrilir ve pis su dökülür, musluğun altına tutup temiz suyla doldurursun..

        Bunun adı devrimdir..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar