Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son günlerde özellikle yılbaşı yoğunluğunda, en çok uçak rötarlarından mağduriyet yaşandı..

        Hava alanlarında bankolar kırıldı, sandalyeler havada uçuştu ve yakalayan yakaladığı görevlinin yakasına yapıştı..

        Her konuda olduğu gibi bu konuda da sahip olduğumuz haklarımızı kurcaladım ve neler olduğunu öğrendim..

        Buyurun efendim; paylaşıyorum..

        Bir kere gecikme süresi ne olursa olsun havayolu firmanız size iki telefon görüşmesi, fax veya e-posta hizmeti vermek zorundadır. (Havayolu şirketinden Kanada’daki amcanızı 2 defa arayabilirsiniz..)

        2-3 saat arası gecikmelerde havayolunuz size sıcak ve soğuk içecek sunmalıdır. (Üç saat beklerken üstüne bir bardak soğuk su iç demek bence de biraz haksızlık..)

        3-5 saat arası gecikmelerde uçacağınız havayolu içecek, yanında zamana göre kahvaltı, öğlen ya da akşam yemeği ikram etmek zorundadır. Büyük ihtimal yemek çeki benzeri bir şey vermeleri gerekir..

        5 saat ve üzeri gecikmelerde ise havayolunuz sizin yine tüm yeme içme ihtiyacınızı karşılamakla yükümlüdür.

        Ayrıca aktarmalı bir uçuşunuz varsa ve aktarmayı kaçırdıysanız talep etmeniz durumunda seyahatinizin gerçekleşmiş kısmının tüm masraflarını size en geç 7 gün içinde ödemelidir..

        Aktarmalı uçuşunuz iptal edildiği takdirde sizi en kısa sürede ücretsiz seyahatinizin başladığı şehre götürmekle yükümlüdür..

        8 saat veya daha uzun süre olan gecikmelerde ise havayolu firması; uçağınız sağ salim kalkıp sizi gideceğiniz havaalanına ulaştırana dek uygun bir otelde misafir etmeli, tüm konaklama ve transfer masraflarınızı karşılamalıdır. Ya da talep etmeniz halinde 7 gün içinde uçak bileti masrafınızı iade etmelidir..

        Aslında her konuda buna benzer haklarımız var ama havaalanında bir gariban görevliye bağırıp çağırmak daha kolay geliyor bize..

        İzmir adamın dişini söker..

        Başlığı mecazdan attım..

        Yoksa haber olumlu ve güzel.. Türk Dişhekimleri Birliği, 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi’ni İzmir’de gerçekleştirme kararı almış..

        TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, “3 bini aşkın katılımcının yer alacağı kongreye başka kentler de talip oldu ama biz İzmir’i tercih ettik” diyor..

        Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) düzenlediği kongre, 19-21 Mayıs tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek. Dünya çapında ilgi uyandıran kongrenin İzmir’e taşınmasında, kentin yeni fuarcılık tesisi Fuarİzmir’in hizmete girmesi etkili oldu.

        ..Ve Gürsel Aksel huzurlarınızda..

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin isimlerini İzmirliler’in oylarıyla belirlediği gemilerden 9’uncusu da Körfez’le buluşmak üzere..

        Artık gün sayıyoruz..

        Karşıyaka’nın unutulmaz futbolcusu Cengiz Kocatoros’un adını taşıyan 8. geminin hizmete girmesinin ardından, sıra Göztepe efsanesi Gürsel Aksel’e geldi.

        Üretildiği tersanede son kontrollerden geçen gemi, ay sonunda kente gelecek.

        Yalova’daki tersanede son kontrolleri yapılan gemi, Göztepe’nin efsane kaptanı Gürsel Aksel’in adını taşıyor. Ocak ayı sonunda kente gelmesi beklenen Gürsel Aksel gemisinin, Şubat içinde seferlere başlaması öngörülüyor..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar