Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İhsan Doğramacı anısına...

        Başkent Ankara'nın ortasında bir bilgi imparatorluğudur Bilkent. Medeni değerlere tüm dünyada uyum sağlayabilecek sağlam donanıma sahip, bilim ve sanat kentidir Bilkent. Bu olağanüstü değerin kurucusu ve yaratıcısı merhum Prof. İhsan Doğramacı'yı şükran ve rahmetle anarken, kendisinin ülkemize olan hizmet ve erdemlerinin yaşatılıyor olmasını görebiliyor olmaktan ve yaşamaktan gurur duyuyorum. Bu mutlu oluşumun uyandırdığı saygının ebedi derinliği, sözlerle anlatılamaz...

        Müziğin konuştuğu dünyada, sözler ve yazıların ne denli kifayetsiz kaldığını tahmin edebilirsiniz. Arkas Trio olarak, 7 Aralık Cuma akşamı, değerli dostumuz ve orkestra şefi Işın Metin yönetimindeki Türkiye'nin en iyi orkestralarından Bilkent Senfoni Orkestrası'nın seçkin eşliğiyle, ilk Ankara konserimizi Beethoven'in Üçlü Konçerto'sunu yorumlayarak gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Konseri, "kapalı gişe" salonu dolduran muhteşem dinleyiciyle ve harika akustikli Bilkent Konser Salonu nda vermiş olmak, mutluluğumuzun ayrıca farklı bir boyutudur. Çok sesli ve uzun alkışlarla bizi adeta kucaklayan Ankara'ya en içten teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

        Bilindiği üzere, Türkiye'de özel bir kurumun çatısı altında, kurumsal bir yapıda konumlanmış "ilk" trio olan Arkas Trio, ikinci sezonunda, yeni repertuvar çalışmaları ve birbirinden farklı angajmanlarıyla dinleyiciyle buluşmaktan kıvanç duymaktadır. Üç solist sanatçı olarak sanata adadığımız hayatlarımızı, solistlik kariyerimizin yanında, seçkin bir trio oluşumu ve şartlarıyla devam ettirebilmek ve bu beraberliğin keyifli paylaşımlarını gerçek sanatseverlerle buluşturmak, en büyük amaç ve mutluluklarımızdandır.

        "Mutluluk ve erdem ayrıntıda gizlidir" derler. Sayısız notanın her biri, birbirinden ayrı değere sahiptir. Onlara anlam yükleyen, değer ve hayat veren gerçek sanatçıdır. Notaların uzunluğu, kısalığı, dinamikleri, gramajları, ritimleri, renkleri, düşünce ve duyguları birbirinden farklıdır. Müzik sanatı, sonsuz ahenk ve hassaslık içinde, müthiş bir matematiktir... İcracının uzun süren çabalarının ve emeğinin sonucunda kazandığı eşsiz deneyim, canlı performanslarda, sadece konsantrasyon ve adrenalin içinde yaşam bulan binlerce nota aracılığıyla amacına ulaşabiliyor... Bu yüzden, yorumcunun misyonunun zorlukları ve sanatının değeri reddedilemez ve tartışılamaz, çünkü bu değer kesinlikle ulvidir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar