Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ramazan bitti bitiyor. Bayrama sayılı gün kaldı. Ailece, sevdiklerimizle bir araya geleceğimiz sağlıklı ve lezzet dolu sofralar için tavsiyelerimize kulak verin...

        BAYRAMLAR, düğünler, yılbaşı ve doğum günü gibi özel günler aile ve sevdiklerin bir araya geldiği özel günler hepimiz için çok keyiflidir. Bu değerli birliktelikleri daha anlamlı hale getirmek için kişiler binbir telaşa girer, giyecekleri kıyafetlerden yenecek yemeklere kadar özenilir. Bu dönemi kilo ve sindirim sorunları yaşamadan geçirmek için beslenme bilincinin devam etmesi gerekir. Bayram ziyaretlerinde birbirinden lezzetli ikramlarla karşılaşacağınız kesin! Bu durumda iradenizi test etmelisiniz. İşte size tavsiyelerimiz... İyi bayramlar dilerim.

        Sabah

        ■ 1 dilim kepek ekmeği

        ■ 1 kibrit kutusu peynir

        ■ 3 - 5 adet zeytin

        ■ 2 çay kaşığı şekersiz reçel (kendi tadıyla pişmiş)

        ■ Domates, salatalık,

        ■ Sivri biber, istenirse maydanoz

        ■ Hafta sonu 1 yumurta (istediğiniz gibi pişe-bi I ir, tercihen yağsız)

        Veya (2. Gün)

        ■ K2 simit -1 kibrit kutusu peynir- domates

        Veya

        ■ 5 yemek kaşığı musli - cornflakes- nesfit

        ■ 1 su bardağı diyet süt

        ■ 1 - 2 kuru kayısı Veya

        ■ 1 orta boy elma

        ■ 1 kivi

        ■ 5 badem

        ■ 1 kibrit kutusu dil peyniri

        Bayramın ilk günü muhtemelen kahvaltılar bir büyüğün evinde yapılır. Öyleyse kendinize biraz kaçamak hakkı tanıyın. Örneğin; 1 parça peynirli börek, 1-2 dilim sucuklu yumurta, 1-2 dilim hindi salam veya yağsız sosis sote yiyebilirsiniz.

        Ara

        ZİYARETLER esnasında ikram edilen şeker, tatlı, pastadan mümkün olduğunca uzak durun. Şayet bir şekilde içinizdeki isteğe yenik düşerseniz lütfen ardından 1 çay bardağı süt ya da 1-2 yemek kaşığı yoğurt yiyin ki şeker seviyeniz dengelensin.

        Öğlen

        ŞAYET bir büyüğünüzün evindeyseniz, başlangıç yemeklerinden ve zeytinyağlılardan ve (1 'er yemek kaşığı/kızartma olmamak kaydıyla) çorbadan (ne olursa olsun) yiyebilirsiniz.

        Akşam

        1 ana yemek seçin + yanına salata, sebze ve 100 gr kadar yoğurt alabilirsiniz. Ya da ızgara (200 gr) (balık-tavuk-et) ve salata tercih edin.

        Unutmayın ki; Çin, İtalyan, Japon veya Meksika yemekleri yediğinizde karbonhidrat ve proteini karıştırmadan yememelisiniz.

        Örnek; Çin restoranına gittiyseniz, haşlanmış sebzeli pilav, haşlanmış sebze ve soya filizi salatası yiyebilirsiniz. Japon restoranına gittiyseniz 8 California Roll yiyebilirsiniz.

        Şayet ziyaretlerinizde tatlı yediyseniz meyve yemeyin. İçki içmeyi düşünüyorsanız da tatlı yemeyin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar