Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL için “Taşı toprağı altın” derler ya bence artık bu söz Gaziantep’e uyarlanmalı. Gaziantep’e her gidişimde büyülü dünyasında kaybolup gidiyorum. ‘Altı ay kal’ deseler kalırım, inanılmaz bir yerdir Gaziantep. Sadece tatlı ve yemekten ibaret değildir. Müzeleri, tarihi yapıları, sanat eserleri, geleneksel el sanatları, organik ürünler...

        Gaziantep çok güzel bir şehir ve çok da iyi yönetiliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gerçekten çok çalışıyor. Şehir her geçen gün güzelleşiyor. Yeni yerler ekonomiye kazandırılıyor. Özellikle Bey Konakları tarafı ve Şahinbey Belediyesi’nin olduğu bölge çok revaçta. Zaten Gaziantep’in kalbi burada atıyor. Tahmis, İmam Çağdaş, Bakırcılar Çarşısı, Şirehan, ne ararsanız bu bölgede ve hepsi de yürüme mesafesinde. Otomobil derdi yok, trafik derdi yok. Sabahın ilk ışıklarında Metanet Lokantası’nda beyran için, Zekeriya Usta’da katmer yiyin, Tahmis’te soluklanıp menengiç kahvesi için.

        Bu saydığım yerlerin hepsi Şahinbey Belediyesi’nin sınırları içinde. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da çok başarılı bir belediye başkanı. Elinden geleni yapıyor. Büyükşehir adaylığı için ismi geçiyor ama Fatma Şahin varken sanki biraz zor gibi gözüküyor. Turistik açıdan Şahinbey yükselen bir bölge ama Gaziantep’te görünmeyen inanılmaz bir sanayi de var. Organize sanayi sitesi her gün daha da büyüyor. Bir, iki, üç, dört derken şimdi beş organize sanayi sitesi var. Gaziantep nüfus olarak Türkiye’nin altıncı ili haline geldi. Üretimde de ilk sıralarda yer alıyor.

        ESNAF ÇOK DERTLİ

        Siyasette “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diye meşhur bir söz vardır. Bu sözü son zamanlarda çok duyuyorum. Bir ilçenin belediye başkanı, “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatı” deyip ile başkan olmak istiyor. İlin belediye başkanı aynı şeyi söyleyip milletvekili, bakan olmak istiyor. Siyasette neler olacağını, kimlerin nerelere geleceğini tahmin etmek mümkün değil. Bence önemli olan hizmet etmek. Fatma Hanım da Gaziantep için çok iyi şeyler yapıyor. Mehmet Bey de aynı şekilde. Gaziantep’te şehre kadın elinin değdiği çok belli oluyor.

        Belediye çok iyi çalışıyor ama esnafın bir derdi var: Hırsızlık... Artık başa çıkılmaz hale gelmiş. Eskiden Gaziantep’te çok az hırsızlık oluyormuş. Yapanlar da başka şehirlerden gelenler arasından çıkıyormuş.

        Gaziantep’in yerlisi şimdiye kadar hırsızlık olayına karışmamış. Esnaf eskiden dükkânın önünde bıraktığı eşyayı artık içeri kilitlemek zorunda kalıyormuş. Parktaki banklar ve tabelalar bile çalınmaya başlanmış. Son zamanlarda en çok işi demirciler yapıyormuş. Çünkü herkes evine ve işyerine en kalınından ekstra demir kapılar ve parmaklıklar yaptırıyormuş. Şu an Gaziantep’te nereye baksan demir kapı görüyorsun. Peki hırsızlık neden artmış? Esnafın söylediğine göre Suriyeliler yüzündenmiş.

        HER YER TURİST KAYNIYOR

        Gaziantep, Güneydoğu’nun başkenti ve bölgenin turizm merkezi. Geçen seneye göre bu sene daha hareketli, sokaklar cıvıl cıvıl, mağazalar kalabalık, restoranlar tıklım tıklım. Adım başı turiste rastlıyorsunuz. Gaziantep’te tam 270 baklavacı olduğunu biliyor muydunuz? Şehre günde 40-50 arası uçak iniyormuş. Artık havalimanı yetmiyor.

        Ben akşam uçağıyla geldim, inanılmaz bir kuyruk vardı, adım atacak yer yoktu. Personel de doğal olarak zorlanıyordu. Şimdi havalimanını büyütüyorlar, çalışmalar başlamış. Önümüzdeki yıl bitecekmiş... Gaziantep’te neler olup bittiğine dair genel bir derleme yaptım. Detaylar ise haftaya...

        İmam Çağdaş günde ne kadar baklava satıyor? Tahmis günde kaç fincan kahve servis ediyor? Gaziantep’ten Türkiye’nin dört bir yanına günde kaç kilo baklava gönderiliyor? Şehre gelen turistler nereleri geziyor? Gaziantepliler tatil için nerelere gidiyor? İşte bütün bu soruların cevaplarını haftaya okuyacaksınız.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar