Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU sene şunu hiç duymadım: “Mikonos’a gittik. Yedik, içtik şu kadar ödedik.” Belki daha erken ama bu sene bu lafları çok duyacağımızı zannetmiyorum. Bu tip laflar yaz sezonu gelince özellikle Bodrum’da yaşayan mekâncıların en çok duyduğu şeydir. Aklınca kıyaslama yapıyor. Bunu dedikleri zaman Euro 2.5 TL idi şimdi ise 4 TL. Yani neredeyse iki katı... Bizim Türk insanı gibi abartmayı seven bir toplum daha görmedim. Olmayanı olmuş gibi gösterir, bire on katarak anlatır da anlatır. Türkler biliyorsunuz ikinci ev olarak Mikonos’u mesken tutmuşlardı. Mikonos’taki tek tabanca mekân o zamanlar Nammos’tu. Artık biliyorsunuz Nammos’un pabucu dama atıldı, bir sürü yeni mekân açıldı. Nammos’a rakip olarak gelen ilk mekân Scorpios’tu. Açıldığı günden beri de büyük ilgi görüyor. Mikonos’u yeni keşfeden, parayı bulmuş kesim için hâlâ Nammos bir numara ancak trendi takip edenler için şimdi çok sayıda mekân var; bunların başında bence Scorpios geliyor. Perşembe partilerinde Mikonos adeta oraya akıyor. Trafikte saatlerce gidiyorsun, kilometrelerce kuyruk var. Biz kalabalığı severiz. Kolay olan hiçbir şey bize güzel gelmez maalasef. O yüzden “Yerim yok” diyeceksin, o yüzden mekân kalabalık olacak.

        BODRUM, MİKONOS’A BEŞ ÇEKER

        Mikonos’ta bizimkilerin az biraz ikinci sınıf insan muamelesi gördükleri malumunuz. Hakkını yemeyelim iyi olan, itibar gören genç arkadaşlar da var. Onlar da 500 Euro’luk hesaba 5 bin Euro ödedikleri için bu itibarı görüyor tabii. Bodrum’da 2 bin TL hesap ödedi mi kıyamet koparanlar Mikonos’ta 10 bin Euro’ya “Az ödedik” diyebiliyor. Yani 40 bin TL hesabı normal görüyor. Bize gelince rakamı beğenmedi mi üstünü çizmeye kalkar. Orada hesaba dokunsun adamın alnını karışlarlar. Çünkü öyle bir kültür yok. Gerçi artık bizde de azalmaya başladı. Sektör daha iyiye gidiyor. Pırıl pırıl kafalar, çok güzel işler yapıyor. Yeni nesil mekâncılar gerçekten çok başarılı. Hepsinin kafası zehir gibi çalışıyor. Şirketleri çok güzel yönetiyorlar. Neyse konumuza dönelim... Ramazanda herkes Mikonos’ta aldı soluğu. Bu sene ilk kez insanlar “Her şey güzel de nasıl hesaplar onlar” demeye başladı. Bodrum’un Mikonos’tan ne farkı var? Bodrum, Mikonos’a beş çeker. Sadece kıymetini bilmiyoruz inanın. Mikonos dağ, taş, tepe ama neredeyse Yunanistan’ın ekonomisini kurtarıyor. Bizde öyle yüzlerce mekân var ama “Alkol yasak”, o yasak, bu yasak kafasından çıkmadıkça geriye gideriz, demedi demeyin. Turizm başka bir dünya, lütfen başka şeylerle karıştırmayın.

        Fabrika ayarlarına geri dönsek diyorum

        YEME içme sektörü dedikleri bacasız sanayi, işsizliğin en büyük çaresi. Allah korusun turizm alt seviyelere düşerse işsiz sayısı on milyon olur. O zaman zaten kimsenin konuşmasına ya da bir şey yapmasına gerek kalmayacak. Memleket olarak çökeriz. Turizm bizim can damarımız. Daha çok turist için ne yapabiliriz ona bakmak lazım. İspanya gibi... İspanya artık turiste “Gelmeyin” diyor. O kadar çok talep var ki. Düne kadar bizi örnek alıyorlardı. İnanın İspanya, Mısır, Yunanistan gibi ülkeleri turizmde baş aşağı etmiştik. Fabrika ayarlarına geri dönsek nasıl olur?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar