Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HER bayram olduğu gibi bu bayram da herkes yine yollara düştü. Kimi memleketini, kimi yurtdışını seçti. Bu bayram diğer bayramlara göre her şey daha yolundaymış gibi geldi bana. Bayramı Bodrum’da geçirenler arasındaydım. Bayramda sadece Bodrum değil, Çeşme, Marmaris, Antalya ve Cunda gibi aklınıza gelebilecek tüm tatil beldeleri ağzına kadar doluymuş. Tabii en çok rağbet yine Çeşme ve Bodrum’a oldu. Çeşme’deki arkadaşlara sordum “Yormayan, güzel bir kalabalık var” dediler. Eğlence sektöründe “Güzel bir kalabalık var” sözü ortam nezih, insanlar tanıdık anlamına gelir. Çeşme’de mekânlar çok iyi iş yapmış. Başı çekenler Before Sunset, Alaçatı’nın içindeki Ferdi Baba, Madeo Beach ve sabaha kadar açık gece kulübü Dusk olmuş. Tatil beldelerindeki belli başlı mekânlar oranın simgesi haline geliyor zamanla. Saydığım yerlerde hemen hemen öyle.

        ALKIŞLAR BODRUM’A

        Asıl konuya dönersek Bodrum’da neler oluyor bir bakmak gerek. Bodrum yazın yönetilmesi çok zor bir yer, çünkü 160 bin nüfus birden bir milyona çıkıyor. O yüzden yazlık yerlerin belediye başkanı, kaymakamı, emniyet müdürü çok efor sarf etmek zorunda. Görüyorum ki Bodrum’da herkes işini layığıyla yapıyor. Bu konulara gelmeden önce Bodrum eğlence hayatında neler oldu şöyle bir göz atalım. Tatilde her yer ağzına kadar doluydu. Tabii ki popüler ve bilinen mekânlar için geçerli bu durum. Bodrum’un popüler mekânları Hazine Yalıkavak, Fenix, Balıkçı Sait, Garos, Mimoza, Melengeç, Bi Alt Kat, Zuma Beach, Maça Kızı, X Beach, Eva Klein, Sess... Hepsi çok iyi iş yaptı. Bodrum’da herkes o kadar kendinden emin ki kime sorsan “Şampiyon benim, ikinci kim” modunda dolaşıyor. Özgüven tavan yapmış mekâncılar arasında. Aslına bakarsanız iş yapanın sesi çıkmıyor. İş yapmayan ortalarda “En büyük biziz, en iyi biziz. Bodrum’un altını üstüne getirdik” havalarında dolaşıyor. Bodrum’da her sınıfa uygun eğlence var. Gümbet diye bir gerçek var. Orada binlerce kişi eğleniyor. Çok enteresan mekânlar mevcut. Bir gün gidip tek tek gezeceğim. Gerçekten çok merak ediyorum. Bin kişilik gece kulüpleri ağzına kadar dolu. Kimine göre kaliteli, kimine göre kalitesiz. Kaliteli derken neyi baz alıyorlar bilmediğim için yorum yapmıyorum. Herkes güzel iş yapsın, en önemlisi günün sonunda yapılan ciro. Yoksa çok kalitelisin ama adam bütün günü bir soda ile geçiriyor, ne anladım ben bu işten. Oysa Gümbet’te gece kulüplerinde bir seferde 20 bin TL hesap ödeyenler var. Olaya nereden baktığınızla alakalı bence.

        24 saat mesai

        GEÇEN haftaki yazımın sonunda bu hafta Bodrum’un nasıl yönetildiğini yazacağımı söylemiştim. Bayram da gelince konu tam istediğim şekilde yol aldı. Düşünün, bayramda 220 bin araç giriş yapmış ve toplamda bir milyon turist gelmiş Bodrum’a. Bu kadar kalabalık olunca sorunlar 6-7 katına çıkıyor. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon çok çalışkan bir belediye başkanı. Bodrum merkezde tek başına yürürken görebilirsiniz. Öyle havası cıvası olan biri değil, o yüzden çok başarılı. Bayramda 500 kişilik belediye ekibi nerdeyse 24 saat çalışmış. Başkan bayram boyunca makam odasında yatıp kalkmış. Başkanla yaptığım konuşmada yaz aylarında operasyonun çok yoğun olduğunu ama altından kalktıklarını söylüyor. Yüklerinin 10 kat arttığını ama gelirin aynı ölçüde artmadığını eklemeden geçmiyor. Bütün belediye personeli canla başla çalışıyor. Zaman zaman tabii aksaklıklar oluyor ama anında müdahale ediliyor. Başkanımızı bayram günü elinde telsizle işbaşında görünce o zaman anladım adam gerçekten çalışıyor. Bodrum’da sadece belediye değil emniyet de aynı gayreti gösteriyor. Emniyet Müdürü de bayram boyunca makamda yatmış. Hatta bütün yaz fırsat buldukça eve gittiği söyleniyor. Vallahi helal olsun. Jandarma komutanı keza öyle... Bodrum’un bir bölümüne polis, bir bölümüne jandarma bakıyor. İşin içine girince gerçekten ne kadar zor olduğunu görüyorsun.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar