Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BODRUM’DA da yaz hareketliliği kendini göstermeye başladı. Otel, restoran rezervasyonları doldu. Bayramın gelişiyle yaz hız kazanıyor. Her yerde bayram bereketi var. Bodrum’a gelecek turist sayısı yaklaşık 1.5 milyon olarak tahmin ediliyor. Yalıkavak’ta yeni açılan mekânlar Hazine, Ulus 29 ve Bi Alt Kat var. Onun dışında bildiğimiz mekânlar aynen devam ediyor. Türkbükü tarafında Maça Kızı, Sess, Galen, No 81, Garos ve Miam kıyasıya rekabet edecek gibi. Yeni mekânlar hakkında yorum yapmak için henüz erken. Önce bir görelim sonra yorumları aktarırım size.

        YALIKAVAK YÜKSELEN DEĞER

        Zaten birkaç yıldır popüler olan Yalıkavak, bu sene alıp başını gidecek gibi gözüküyor. Yalıkavak civarında çok kaliteli, iyi mekânların olduğu herkesin malumu. Bunda marinanın büyük etkisi var. Marina ve çevresinde açılan yerlerle birlikte bütünlük sağlanıyor. Marinada bu sene her zamanki gibi en iyi işi Balıkçı Sait yapacak, şimdiden kalabalık kendini belli ediyor. Neden yapmasın ki? Sait Ağabey her zaman işinin başında, ne yüzünden gülümsemesi eksik oluyor ne de yemeklerin lezzeti. Sait Ağabey için yapılan dedikodulara inanmayın. Yok mezeyi Migros’tan alıyormuş, yok bilmem ne. Sait Ağabey kadar işinde titiz biri için bu söylenenlerden bir tanesinin bile doğru olmadığına adım gibi eminim. Mutfağına bir kere girin, neler oluyor kendi gözlerinizle göreceksiniz. Her şeyde nasıl hassas olduğunu, nasıl titizlendiğini...

        Markasını sattı diye bu tarz dedikodular çıkarmak doğru değil. Sait Ağabey’de yediğim ‘atom’u hiçbir yerde yemedim. Aynı şekilde kalamar da öyle, bütün tatlıları çok lezzetli... Bir masa içkiyi abartsın, hesap fazla çıksın inanın Sait Ağabey’in gönlü razı olmaz. Kendisi üstünü çizer “Bizden olsun” der. Masaya ortalama bir hesap olarak gider. Şu an Bodrum’da balıkçılar arasında en makul fiyatlar Balıkçı Sait’te.

        BALIKÇIDA KİŞİ BAŞI 500 TL HESAP OLUR MU?

        Gümüşlük’teki bir balıkçıda kişi başı 400-500 TL arasında hesap alıyorlar. Sadece ambiyans var diye 6 kişi bir gecede 3 bin TL hesap ödememeli. Bu kadar yüksek meblağlar Zuma’da veya Fenix’te ödense anlarım. Böyle mekânlarda akşam saat 8’de başlayıp geceyi bitirebiliyorsun. Ama balıkçıda oturduktan iki saat sonra her şey bitmiş oluyor. Makul mantıklı hesap getiren iki yer önerisinde bulunabilirim. Biri söylediğim gibi Balıkçı Sait diğeri ise merkezdeki Gemibaşı. Her iki mekân da esnaf işi yapıyor. 12 ay açıklar. Bu sene Bodrum merkezde Gemibaşı dikkat çekmeye başladı diyebilirim. Nedeni tabii ki fiyat politikası... Fiyat her zaman önemlidir, demedi demeyin. Dünkü balıkçıya bir gidiyorsun, masaya bir sürü şey getiriyorlar sonra hesap 5 kişi için 2 bin TL. Bir de indirim yapılmış hali bu. Yani indirim yapmasalar ne olacak merak ediyorum. Bunları birebir yaşayan biri olarak söylüyorum. İsim vermek istemiyorum ama onlar kim olduklarını biliyorlar. Ondan sonra Balıkçı Sait’i kötülemeye kalkıyorlar. Siz önce kendinize bakın. Neyse konuları çok fazla dağıtmayalım. Haftaya devam edeceğiz. Bayram notlarımı da yazacağım.

        Bodrum nasıl yönetiliyor?

        Normalde 150 bin nüfuslu bir ilçe yaz gelince 1.5 milyonluk bir yer oluyor. Haliyle buna iyi bir altyapı ve ekip gerekiyor. Bu sebepten ötürü Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon gece gündüz demeden çalışıyor. “Her gelen bizim misafirimiz. Yoğunluk kimsenin derdi olmamalı. Biz kimseye bu yoğunluğun kargaşasını hissettirmeden güzel bir tatil geçirmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Zaman zaman atladığımız şeyler olabiliyor ama mümkün olduğu anda eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz” diyor, gerçekten çok zor. Nüfus bir anda 10 kat arttığında belediye, emniyet, kaymakam ne yapsın? Haftaya “Bodrum nasıl yönetiliyor” la ilgili yazımı sizinle paylaşacağım.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar