Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZ sezonu geldi artık. Bodrum’da son hazırlıklar yapılıyor. Bodrum’un bu sezon çok hareketli olacağından hiç şüphem yok. Yeni yeni yatırımlar yapılıyor, yeni konseptler deneniyor ve en önemlisi yeni mekânlar açılıyor. Geçen hafta biraz bilgi vermiştim. Bu hafta da devam edelim. İstanbul gece hayatında fırtınalar estiren Klein, bu sene Bodrum’da yer açacaklar arasında. Club M olarak bilinen yerde açılacak olan mekânın adı Eva Klein olacakmış. Burayı daha önce hatırlayan varsa Emre Ergani burada birkaç konsept yapmıştı. Birbirinden ünlü isimler sahneye çıkmıştı. Şimdi ise Klein oluyor. Hummalı bir çalışma var. Haziran ayı içerisinde kapılarını açacak.

        Ulus 29 nereye açılıyor?

        İSTANBUL gece hayatının eski mekânlarından biri olan Ulus 29, geçen sene hayal kırıklığı yaşatan Anjelique’in yerine geliyor. Büyük yatırım yapılmasına rağmen geçen sene istenilen verimi alamayan Dream Grubu, bu sene değişiklik yapmaya karar verdi. O yüzden Anjelique’in yerine Ulus 29 geliyor. Metin Fadılloğlu’nun yaratıcısı olduğu iki mekân bu sene marinada yan yana hizmet verecek. Daha önce marinada Fenix açılmıştı. Metin Bey’in markalarla bağı kalmasa da yarattığı iki marka Bodrum’da hizmet verecek. Metin Bey, Dream Grup’la bağlarını tamamen kopardı. Beymen Brasserie ile işletmecilik hayatına devam ediyor. Metin Bey’in bu sektör için önemli bir insan olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

        Hazine’ye 8 milyonluk yatırım...

        CİHANGİR’DE bütün sezonu dolu geçiren Hazine de Bodrum’a demir atanlar arasında yerini alıyor. Hazine, eskiden Ulus 29’un yeri olan Tilkicik Koyu’nda kapılarını açacak. Eski havasından kurtulmak için baştan sona yıkılan mekân yeniden düzenlendi. Bodrum, Hazine Cihangir’le aynı konseptte olacak. Bütün dekor hemen hemen aynı, sadece peyzajı ünlü tasarımcı Ermanno Casasco yaptı. Mekânın peyzajı için bir milyon TL harcandı. 8 milyon TL’ye mal olan Bodrum Hazine, İstanbul’daki Hazine ile aynı konseptte devam edecek. Önce yemek sonra canlı müzik olacak. Haftanın yedi günü Yol Project, Boygar ve Özay Bakır canlı müzik yapmaya devam edecek. Hazine Bodrum 9 Haziran’da kapılarını açıyor.

        Sabaha kadar eğlence nerede?

        BODRUM’DA senenin bir diğer sürprizi ise gece kulübü Bialtkat olacak. Gece 01.00’den sonra kapılarını açacak olan mekânda eğlence sabaha kadar sürecek. Ebru Gündeş, İbrahim Tatlıses, Kayahan ve Özcan Deniz gibi sanatçıların şarkıları çalacak. Arabesk kokan bir mekân olacak. 100 kişilik kapasiteye sahip, kapalı bir mekân olan Bialtkat’ta yemek servisi de yapılacak. Mantı, köfte, sucuk gibi gece atıştırmalıkları sabaha karşı servis edilecek.

        ‘Beyoğlu Gastronomi Festivali’ başladı

        BEYOĞLU Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’nda düzenlenen ve beş ay sürecek Beyoğlu Festivalleri’nin ikincisi olan ‘Beyoğlu Gastronomi Festivali’ devam ediyor. Birbirinden renkli ve lezzetli görüntülere sahne olan festivalin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu CHA Young-cheol katıldı. Açılış etkinliğinde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Sahrap Soysal birlikte yemek yaptılar. Yarın Ramazan & Yerel Tatlar Festivali başlıyor. 27 Haziran’a kadar da devam edecek. Sonrasında sırayla Antika Festivali (15-31 Ağustos), Altın Eller Festivali (5-17 Eylül), Sahaf Festivali (18 Eylül- 1 Ekim), Bilim Şenliği (5-7 Ekim), Tasarım Festivali (11-16 Ekim) ve son olarak da 18-22 Ekim’de Sokak Lezzetleri Festivali var.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar