Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaz sezonu geliyor malum. Artık İstanbul’dan çok tatil beldelerinde açılacak mekânlar merak konusu. Bu sene Çeşme’de çok bir hareket yok. Momo’yu açan ekip daha bir yılı doldurmadan ayrılma kararı almış. Bir ekip Momo’da kalırken diğer ekip yeni işler yapmak için kolları sıvamış. Momo geçen sene Hacımemiş’te en çok sükse yapan mekânların başında geliyordu. Şimdiye kadar yapılmış en iyi mekânlardan biri diyebilirim. İnşallah bundan sonra bahtı açık olur. Çünkü mevzu mekân açmak değil, devam ettirebilmek. Geçtiğimiz yıl Marakeş kapanmıştı. Mehmet Özöner “Artık bu işlerden sıkıldım” deyip dükkânı devretti. Çoğu kişi “Böyle bir mekân verilir mi?” diye söylendi. Bu işi bilmeyenlere dışarıdan kolay geliyor. Bir süre sonra işletmeci canından beziyor. Mehmet de belli ki bezmiş. Bir kalemde dükkânı Tren’cilere verdi. Çeşme’de bu sene başka neler oluyor inanın bilmiyorum. Çeşmeli işletmeciler çok garip, kimin ne oldu- ğu, ne zaman ne yapacağı hiç belli değil. Sanki başka bir ülkede yaşıyorlar. Kibirde birbirleriyle yarışıyorlar. Yaz gelince telefonlarını açmazlar. Acayip huyları vardır. İçerisi boştur ama kimseyi almazlar. Garsona bile kibir bulaşmış.

        KİM NEREDE MEKAN AÇIYOR?

        Bodrum hattına gelirsek bu sene çok sayıda yeni mekânın açıldığını söyleyebilirim. Özellikle Türkbükü’nde dükkân açmayanı dövüyorlar gibi bir durum söz konusu. Bu sene neler olacak açıkçası ben de merak ediyorum. Türkbükü’nde iş yapan Maça Kızı, Sess ve geçen sene açılan Daze vardı. Hemen ilerisinde Atılay Balık her zaman gidilecek yerlerin başında geliyor. Garo’s zaten en uç tarafta klasik bir balıkçı olmuş durumda. Garo’s şüphesiz bu işi en iyi yapanlardan biri. Hemen yanında Miam var. Daha çok para kazanmak için 200 kişilik yere 300 kişi alan Miam bence şımardıkça şımardı. Para kazanmak için gerçek yerli müşterisini kaybetti. Oysaki çok iyi başlamışlardı ve güzel iş yapıyorlardı. Ama talep görünce fiyatları bir gecede değiştirdiler. Hesaplar kabardıkça kabardı. Hizmet desen zaten kalmadı. Bence yazık ettiler. Oysa Miam çok güzel bir şekilde yaz-kış kendi halinde iş yapan bir mekândı. Ship A Hoy’un yerini almıştı neredeyse. Bence kendilerine çekidüzen vermek için hâlâ çok geç değil. Eskisi gibi olmaları için umut var. O hattaki en eski mekânların başında gelmelerine rağmen kendilerine çekidüzen vermezlerse yok olup gidecekler. Ship A Hoy da aynı hatayı yapmıştı. Miam’ın da kaderinin aynı olmasını istemem.

        TÜRKBÜKÜ BU SEZON ÇOK HAREKETLİ OLACAK

        Türkbükü bu sene acayip hareketli; Yalıkavak’taki yerini Tren’e bırakan Çilek de buraya geliyor. Akşam partileri çok moda... Müzikler birbirine karışacak. Ortalık toz duman olacak. Ship A Hoy iyi günlerini yaşarken yanına Home Store geldi. Her ikisi de müzik yaptı. Müzikler birbirine karıştı. Sonra baktılar olmadı tek yerden müzik yapmaya başladı- lar. Sonra yine olmadı, iki dükkânı birleştirdiler ve sonuçta her ikisi de bitti. Şimdi yan yana bir sürü mekân var. Ses yalıtımı yok, o yok, bu yok. Gerisini siz düşünün. Bu sezon Ulus 29 da yeni yerinde olacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar