Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FUTBOL Federasyonu bugün kulüplerle bir araya geliyor... Nedeni; Türk futbolunun üstüne çöreklenen 'yetkisiz menajerler'... Amaç;o yetkisizleri futbolumuzdan arındırmak.

        Peki futbol federasyonu ne yapacak? Bugün karşısına alacağı kulüp başkanlarına ilk kez, futbol dünyasının içinde olup futbol ailesinin bireyleri olmayan o kişilerin isimlerini deşifre edecek. Bu konuda tespit ettikleri illegal 'bağlantıları' bir şema ile anlatacak. Onlara, o kişilerin bugüne kadar karıştıkları bahis, şike ve teşvik gibi kirli ilişkilerde aldıkları rollerden bahsedecek. Dediğimiz gibi bu bir 'ilk' olacak.

        Peki bu futbolumuzun temizliği açısından bir çözüm olacak mı? 'Hayır'

        Nedeni; asıl suçluların, federasyonun tespit ettiği, futbol dünyasında adları 'yetkisiz menajer' olarak anılan o kişiler olmaması. Asıl suçluların, bugüne kadar o yetkisiz menajerleri kullanarak kendilerine 'ciddi çıkarlar sağlayan' bazı kulüp başkanları, teknik adamlar ve idareciler olmasıdır. Yetkili veya yetkisiz menajerlere "Hem kazanacak, hem de kazandıracaksın!" mesajı veren, onlardan menfaat sağlamak isteyen o kişiler... Türk futbolunun asıl sorunu onlardır...

        Elbet yarın bir gün bir futbolcu veya bir menajer, bu konuda kendini feda edecektir. Milyon dolarların döndüğü bu arenada, onca paranın bir-iki kişinin iki dudağı arasında olduğu yerde, ne gibi tuhaf ve çirkin olaylarla karşılaştığını anlatacaktır.

        Elbet bir gün bir futbolcu, bir kulübe transfer olma adına, menajerinin veya kendisine talip olan o kulübün başkanı, yöneticisi veya teknik adamının hangi çirkin teklifine "Evet" demek zorunda kaldığını anlatacaktır.

        Elbet bir gün bir futbolcu, kulüp başkanının veya teknik adamının baskısıyla menajerini değiştirmek zorunda kaldığını açıklayacaktır.

        Böyle bir ortamda, yetkili veya yetkisiz menajer olmuşsun ne kadar önemi var? Mühim olan, insanların işlerini yaparken dürüst veya namuslu olmasıdır.

        Bu âlemde işini düzgün ve namusluca yapan yetkisiz menajerler gibi, işini düzgün ve namusluca yapmayan yetkili menajer de var... Bu yetkili olup olmamakla değil, kişilikli olup olmamakla ilgili bir durum.

        Bu işin üzerine gidilmesi güzel bir olay. Kulüp başkanlarıyla toplantı yapıp onları 'sorumluluk' altına sokmak da... Ama yeterli mi? Asla...

        Keşke bazı kulüp başkanları 'konudan' rahatsız olup bugünkü toplantıya katılmaktan kaçınmasa! Keşke TFF, menajerler konusundaki bu toplantıyı kulüp başkanlarından önce, transferin öncelikli sorumluları olan teknik adamlarla gerçekleştirseydi.

        Çünkü, transfer yönetimlerin değil asıl teknik adamların iki dudağı arasında olan bir iştir. Kalıcı olan da onlardır. Başkanlar, yönetimler bugün var, yarın yok.

        Ama teknik adamlar hep varlar. Bugün bu kulüpte yarın bir başka kulüpte. Bu yüzden önemli olan teknik adamlarla menajerler arasındaki 'ilişki'dir. Ve 'onlar'ın bu konuda birbirlerine yaptıkları tuhaf 'yatırımlar'dır!

        Mutlaka bugünkü toplantıdan çıkacak sonuçlar federasyonu 'menajerlik' konusunda aydınlatacaktır. Peki federasyon bu konuda nereye varır onu söyleyelim. Oldukları yerde sayarlar... Emin olun. Çünkü gittikleri adres yanlış.

        Bu iş, ancak bugüne kadar o menajerleri kullanarak kendilerine menfaat sağlayan idareci ve teknik adamların üzerine gitmekle temizlenir. Onu yapabilirseniz bravo size. Ama yapmanız çok zor. Çünkü karşınızdakiler 'tanıdıklar' olacak. Onları deşifre etmek de biraz cesaret ister. Onun için lütfen, siz çekilin, savcı gelsin...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar