Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TIRNAK yememi durduracak bir formülünüz var mı? Esra A./Mersin

        KÜÇÜK bir şişeyi 1 limonun suyu, 1 çorba kaşığı bademyağı ve 1 çorba kaşığı ananas suyuyla doldurun. İçine 1 E vitamini ampulü kırın. Bu karışımı gün içinde sık sık tekrarlayarak tırnaklarınıza sürün. Karışımın ekşi tadı tırnak yemenizi önleyecektir.

        ***********

        SELÜLİTLE SAVAŞAN BİTKİ ÇAYI

        YAZ yaklaşırken selülitlerimden kurtulmak istiyorum. Amacıma nasıl ulaşırım? Deniz Y./İstanbul

        EŞİT miktarda biberiye, funda, papatya, sinameki ve rezeneyi harmanlayıp çay gibi demleyin. Her gün limonla tatlandırarak bu çaydan için. Haftada 1 kese yaptırmayı da ihmal etmemelisiniz.

        ***********

        BOYALI SAÇLARA KEKİKLİ BAKIM

        SÜREKLİ boya yaptırmaktan saçlarım çok yıprandı. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Seren Y./Antalya

        200 gram kuyrukyağını eritip süzün. Ilıkken içine 1 çay kaşığı lavanta, 4 damla kekik yağı, 1’er çorba kaşığı da bal ve süt ekleyin. Karışımı tarakla saçlarınıza yedirin. Ardından başınızı streç filmle sarın ve 1 saat bu şekilde kalın. Açtıktan sonra, bu kez sıcak havlu sarın. 15 dakika sonra da saçlarınızı, saç yapınıza uygun bir şampuanla yıkayın.

        ***********

        GÖZ ÇEVRENİZE PATATESLİ SÜT

        GÖZ altlarımda şişlik ve morluklar oluştu. Ne yapmalıyım? Eda İ./Bursa

        1 patatesi rendeleyin ve 1 fincan sütle karıştırıp kaynatın. Ilınınca içine 1 çay kaşığı çiçek balı karıştırın. Karışımı gazlı bir beze koyup göz çevrenizde 15 dakika bekletin. Bu formülden her gün yararlanabilirsiniz.

        ***********

        KİRPİKLERİNİZİ BADEMLE BESLEYİN

        KİRPİKLERİ- MİN dipleri kuruyup pul pul oluyor. Ne yapmalıyım? Gökçe D./Ankara

        ÖNCELİKLE bir dermatoloğa gitmenizi tavsiye ederim. Ayrıca 1 çorba kaşığı vazelin, 1 tatlı kaşığı bademyağı, 1 tatlı kaşığı lanolin, 3 adet ceviz içi ve 3 adet fındığı karıştırıp kısık ateşte eritin. Daha sonra süzüp cam şişeye koyun ve donmasını bekleyin. Önce temiz çay suyuyla kirpiklerinizi silin. Ardından kulak çubuğunu hazırladığınız karışıma batırıp gözünüze kaçırmadan kirpiklerinize sürün. Formülden gün aşırı yararlanın.

        ***********

        YUMURTALI GENÇLİK İKSİRİ

        BANA cildimin beslenmesini ve gençleşmesi sağlayacak bir maske tarifi verir misiniz? Ceren K./Balıkesir

        1 yemek kaşığı kefir, 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı ve 1 yumurtanın sarısını karıştırın. Bu karışımı tüm cildinize maske gibi yayın. Yarım saat beklettikten sonra da yüzünüzü yıkayın. Haftada 2 kez uygulayabileceğiniz bu formül cildinizde gençlik iksiri etkisi yaratacaktır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar