Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        54 yaşındayım. Ellerimde giderek çoğalan lekeler var. Bunları yok etmenin ya da azaltmanın yolu nedir? Pelin A./Çanakkale

        1 çorba kaşığı yaş mayaya 1.5 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu ekleyin. Haftada 2 kez bu karışımı temizken ellerinize sürün ve yaklaşık 20 dakika bekletin. Ardından da ellerinizi yıkayın. Güneşe çıkarken koruma faktörlü bir krem kullanmayı da ihmal etmeyin.

        ***********

        YAĞLANMAYA KARŞI MEYVE KABUKLARI

        CİLDİM çok yağlı. Bu sorunu aşmak için yararlanabileceğim bir formülünüz var mı? Nurdan S./ istanbul

        1 limon, 1 portakal ve 1 yeşil elmanın kabuklarını cam bir şisenin içine yerleştirin. Şişeye bu malzemelerin üzerine çıkacak kadar arı su koyun. Cildinizi 5 gün boyunca sabah-akşam bu karışımla silin. Bittikçe yenisini hazırlayın ve kullanmadığınız zamanlarda buzdolabında saklayın. Bu tonik aşırı yağlanmaya çare olacaktır.

        ***********

        SİVİLCE İZLERİNİ MENEKŞEYLE YOK EDİN

        BİR süredir sivilce problemi yaşıyordum. Doktorumun verdiği tedavi sayesinde sivilcelerim kurudu ancak yüzümün bazı yerlerinde kızarıklık şeklinde sivilce izleri kaldı. Bunları nasıl yok edebilirim? Selin İ./Manisa

        1 tutam menekşeyi sıcak suda demleyip süzün. Her gün yüzünüzü bununla temizleyin. Sabah-akşam tekrarlayın. 1 tutam gül yaprağı, 1 tutam maydanoz ve yarım adet kabuklu salatalığı robottan geçirin. 2 bıldırcın yumurtası akını ilave edip karıştırın. Bunu lekelere sürüp masaj yapın. 20 dakika tutup yıkayın.

        ***********

        BOYNUNUZUN SARKMASINI YUMURTA SARISIYLA ÖNLEYİN

        BOYNUM bir hayli kırıştı ve sarkmaya başladı. Bu kötü görüntünün önüne geçmek için ne yapabilirim? Aslı K./Ankara

        1 yumurtanın sarısı, yarım limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı temizken boynunuza sürün ve 20 dakika bekletin. Boynunuza yıkadıktan sonra bu kez buğday özü yağı sürün. Bu formülü her gün uygulayın.

        ***********

        BACAK AĞRISININ İLACI ZEYTİNYAĞI MASAJI

        BACAKLARIM çok ağrıyor. Bu ağrıların önüne geçmemi sağlayacak bitkisel bir reçeteniz var mı? Canan D./Bursa

        300 gram zeytinyağının içine 50 gram kâfur koyun. Bu karışımı her gün çalkalayarak 7 gün bekletin. 7. gün karışımın içine 10 adet dövülmüş aspirin ekleyin ve 2 limonun suyunu katın. Bu karışımla her gün bacaklarınıza masaj yapın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar