Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON günlerde vücudumda çok fazla ödem var. Bu sorunu çözmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Banu S./Bursa

        1 tutam taze dereotunu 500 gram suyun içinde yaklaşık 6 dakika boyunca kaynatın. 15 dakika demlendirdikten sonra içmeniz gereken bu çay, şişkinliğinizden kurtulmanızı ve rahatlamanızı sağlayacaktır. Size bu çaydan günde 3 bardak içmenizi tavsiye ederim.

        ***********

        DUDAKLARINIZA KAYISI YAĞIYLA BAKIM YAPIN

        28 yaşındayım. Üst dudağımın çevresinde çizgilenmeler oluşmaya başladı. Bu durum beni çok üzüyor. Dudaklarıma nasıl bir bakım uygulamalıyım? Ceren Y./İzmir

        1 tatlı kaşığı pirinç nişastası, 1 tatlı kaşığı polen, 1 tatlı kaşığı kayısı yağı ve yeteri kadar sütü iyice karıştırın. Bu karışımı temizken sorunlu bölgeye sürüp yaklaşık 20 dakika bekletin. Ardından dudaklarınızı yıkayın. Bu formülü haftada 3 kez uygulayın. Dışarıya çıkarken güneşten koruyucu krem sürerek dudak çevrenizi korumayı da unutmayın.

        ***********

        YANIK İZLERİNE HAVUÇ

        ÜTÜ yaparken elimi yaktım. Yanık izi hâlâ geçmedi. Doğal bir formülle bu izi yok etmem mümkün olur mu? Esra B./İstanbul

        EŞİT ölçüde havuç suyu ve limon suyunu iyice karıştırın. Her gün yanık olan bölgeyi bu karışımla ovun. Yanık izi giderek hafifleyecektir.

        ***********

        GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞE KEÇİBOYNUZLU REÇETE

        BİRKAÇ haftadır çok öksüyorum. Doktora gittim, ilaç kullandım ama öksürüğümü kesmeyi başaramadım. Bana bitkisel bir reçete verebilir misiniz? Selen K./Ankara

        İSTEDİĞİNİZ kadar keçiboynuzunu yeteri kadar suyun içinde kaynatın. Ilınınca içerek boğazınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca yediğiniz gıdalara dikkat edin. Öksürüğünüzün nedeni bünyenizde alerjik reaksiyon yaratan bir gıda olabilir.

        ***********

        HAZIM PROBLEMİNİ PAPATYAYLA ÇÖZÜN

        HAZIM ve kabızlık problemim var. Ne yapmalıyım? Naz U./Adana

        BİR kavanoza eşit miktarda kır papatyası, rezene, anason, kişniş, kakule ve sinameki koyun. Sabah-akşam bu karışımdan biraz alıp çay gibi demleyin ve için. Sabah aç karnına 1 adet kayısı yemeniz de iyi olur. Ayrıca bol su için. Günde yarım saat yürümek de sorunlarınızdan kurtulmanızı hızlandıracaktır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar