Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YÜZÜMDE özellikle de göz çevremde giderek belirginleşen çok fazla kırışıklık var. Bu durum beni çok üzüyor. Cildime nasıl bir bakım uygulamalıyım? Ayşegül Y./Antalya

        1’ER tatlı kaşığı yoğurt ve yaş mayayı iyice karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp yaklaşık 20 dakika bekletin. Akşamları da cildinize organik nar çekirdeği yağıyla masaj yapın. Bu arada yazkış dışarıya çıkarken, cildinize güneş koruyucu ürünler sürmeyi de ihmal etmeyin.

        ***********

        KARARAN DİRSEKLERE LİMON

        DİRSEKLERİMDE kararma oluştu. Bu sorunu nasıl aşarım? Yasemin M./Kayseri

        1 kahve fincanı deniz tuzu ve 1 kahve fincanı susam yağını karıştırıp içine hepsinden 1’er tatlı kaşığı olmak üzere portakal yağı, okaliptüs yağı ve şeftali yağı ekleyin. Ardından bir limonun kabuklarını rendeleyip bu karışıma ilave edin. Elde ettiğiniz doğal peeling’i haftada 2 kez dirseklerinize uygulayın. Ayrıca her gün dirseklerinizi limonla ovup susam yağıyla yumuşatmanızı da tavsiye ederim.

        ***********

        ÇATLAYAN DUDAKLARA BALLI REÇETE

        SOĞUK hava cildimi hemen etkiliyor. Kış başından beni dudaklarım kuruyor ve çatlıyor. Ne yapmalıyım? Canan E./İstanbul

        BOL bol havuç, portakal ve limon tüketin. Bunun dışında demlenmiş adaçayı ve ceviz yaprağıyla dudaklarınıza kompres yapın. Bal sürüp 15 dakika bekletmek de dudak çatlaklarına iyi gelir.

        ***********

        PATATESLİ NEMLENDİRİCİ

        CİLDİM çok kuru. Bana bir nemlendirici tarifi verir misiniz? Gül M./Bursa

        1 adet patatesi haşlayıp iyice ezdikten sonra 1 çorba kaşığı kaymakla karıştırın. Karışımı temizken cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ardından da yıkanın. Bu formülü haftada en az 3 kez uygulayın.

        ***********

        KURUYAN BACAKLARA

        BACAKLARIM kuruluktan pul pul oldu. Ne yapabilirim? Merve İ./Adana

        ÖNCE kese yaptırın. Ardından 1 kahve fincanı taze sıkılmış elma suyu, 3 çorba kaşığı öğütülmüş yulaf, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 1 limon kabuğu rendesi, 2 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı lavanta yağı, 1 çay kaşığı gül yağı ve 2 çorba kaşığı el ya da vücut kremini karıştırın. Karışımı bacaklarınıza sürün. 10 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın ve yıkanın. Bu formülü haftada 1 kez uygulayın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar