Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SOĞUK hava nedeniyle cildim çok kurudu. Bu sorunun önüne geçmek için ne yapabilirim? Gülden B./İstanbul

        1 çorba kaşığı eritilmiş kuyrukyağı, 1 çorba kaşığı maydanoz suyu, 1 kapsül A vitamini, 1 tatlı kaşığı Hint yağı ve birkaç damla lavanta esansını karıştırıp cam bir kavanoza koyun. Bu karışımı her gün yatmadan önce cildinize sürün. Kullanmadığınızda soğuk bir yerde saklayın.

        SİVİLCELERİNİZİ PORTAKALLA KURUTUN

        YÜZÜM sivilcelerle dolu. Ne yapmalıyım? Zerrin D./Ankara

        1 adet portakal kabuğu rendesini havanda ezerek krem haline getirin. İçine 1 tatlı kaşığı portakal suyuyla erittiğiniz 1 kaşık karbonatı ilave edip karıştırın. Bu karışımı her gün sivilceli bölgelerinize sürün. Eğer sivilce sorununuz çok uzun zamandır geçmiyorsa, hormonal bir sorununuz olabilir. Bu durumda bir cilt hastalıkları uzmanına başvurmalısınız.

        BAŞ AĞRISININ İLACI LİMONLU KAHVE

        ÇOK stresli bir işim var. Yorgunluktan ve sıkıntıdan sürekli baş ağrısı çekiyorum. Bu sorunun önüne geçmek için ne yapabilirim? Serap Y./İzmir

        1 çorba kaşığı taze kahveyi pişirin. İçine 1 çorba kaşığı limon suyu sıkıp için. Ayrıca 1 adet limonun kabuklarını ince ince doğrayıp başınızın ağrıyan bölgesinin üzerinde bekletmek de çok işe yarayacaktır.

        KARARAN DİRSEKLERE BALLI BAKIM

        DİRSEKLERİM çok karardı. Birçok ürün denedim ama tam bir netice alamadım. Sizin bana önereceğiniz bir formül var mı? Nurdan K./Antalya

        SORUNUNUZUN nedeni dolaşım bozukluğu olabilir. Öncelikle mutlaka bir doktora görünün. Ayrıca 1 çorba karşığı hindistancevizi yağı, 1 çorba kaşığı bademyağı, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı balı karıştırın. Bu karışımı peeling yaptıktan sonra dirseklerinize sürün. Bir streçle sarıp yarım saat bekletin. Açıp yıkadıktan sonra da bu bölgelere masaj uygulayın. Bu formülden haftada 3 kez yararlanmanızı öneririm.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar