Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAÇLARIMDA seyrelme var. Bu sorunun önüne geçmek için ne yapmalıyım? Defne K./Bursa

        1 tatlı kaşığı mayayı, 1 kahve fincanı ılık zeytinyağında eritin. İçine 1 tatlı kaşığı biberiye yağı, 1 çay kaşığı da lavanta yağı katın. Bu karışımı saçlarınıza sürüp 10 dakika bekletin. Ardından da yıkanın. Bu formülden haftada 1 kez yararlanın. Eğer zeytinyağı kullanmak istemiyorsanız aynı işlemi 2 litre suya 1 çorba kaşığı un haline gelmiş maya karıştırarak da uygulayabilirsiniz.

        Salatalıklı nemlendirici

        DOĞAL bir nemlendiriciye ihtiyacım var. Bana bir tarif verir misiniz? Yeşim A./Çanakkale

        2 adet salatalığı püre haline getirip süzün ve suyunu çıkarın. 15 gram balmumu ve 45 gram lanolini, 75 derecede ısıtarak eritin. İçine 125 gram buğday yağı katıp ısıtın. Hepsi ısındığı zaman salatalık suyunu azar azar ekleyerek karıştırın. Soğuyunca bu karışımı nemlendirici niyetine cildinize uygulayın.

        Nasırları limonla yok edin

        AYAKLARIMIN altında nasır şeklinde ölü deriler var. Bu çirkin görüntüden nasıl kurtulurum? Perihan U./Antalya

        1 kahve fincanı vazelin, yarım limonun suyu ve 4 adet dövülmüş aspirini karıştırın. Bu karışımı nemli bir gazlı bezin üzerine boca ederek ayaklarınıza sarın. Üzerine çorap giyin ve ayaklarınızı en az 4 saat bu şekilde bekletin. Bir haftalık uygulamadan sonra ayaklarınız pamuk gibi olacaktır.

        Güne ballı yoğurt yiyerek başlayın

        ÇOK yoğun çalışıyorum. Stresimi hafifletecek bir formülünüz var mı? Nurcan D./İstanbul

        1 kâse ev yoğurdunun içine 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği, 1 tatlı kaşığı yerfıstığı, 1 tatlı kaşığı bal ve yarım doğranmış muz katın. Bu karışımdan her sabah bir kaşık yiyin. Sizi rahatlatacaktır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar