Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON günlerde yüzüm çok soluk ve cansız gözüküyor. Canlanması için ne yapabilirim? Serap D./İstanbul

        3 adet taze gülün yapraklarını bir tencere suyun içinde benmari usulü (suyun üzerine bir süzgeç, süzgecin içine gül yapraklarını koyarak) kısık ateşte kaynatın. Yüzünüzü kaynayan suyun buharına tutun. Buharla tütsülenen gülün kokusu yüzünüze çarpıp dinamik bir etki yapacak ve canlılık kazandıracaktır.

        Sivilcelere yulaflı reçete

        SİVİLCELERİMLE başım dertte. Bana ne yapmamı önerirsiniz? Damla Y./Bursa

        1 çay kaşığı yulaf unu, 1 kapsül antibiyotik tozu ve 1 çay kaşığı oksijenli suyu karıştırın. Bu karışımı yüzünüze maske gibi sürerek 20 dakika bekletin. Bu işlemi 5 gün arka arkaya tekrarlayın. Ek olarak her gün elma sirkesine batırılmış haşlanmış patates yiyin.

        Saçlarınıza elma sirkesiyle güç katın

        SAÇ diplerimin güçlenmesi için yararlanabileceğim bir formülünüz var mı? Ayşe K./Eskişehir

        1’ER kahve fincanı kefir ve elma sirkesini, 2 çorba kaşığı portakal suyuyla karıştırıp benmari usulü ısıtın. Bu karışımı saç diplerinize sürüp yaklaşık 30 dakika bekletin. Ardından da yıkanın. Bu formülden haftada 1 kez yararlanabilirsiniz. Ayrıca her gün kefir içmenizi de öneririm.

        Tırnaklara kakaolu bakım

        TIRNAKLARIM çok çabuk kırılıyor. Güçlenmeleri için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Canan S./Mersin

        50 gram kakao ve 5 gram balmumunu benmari usulü erittikten sonra 20 gram jojoba yağı, 20 gram aloevera yağı ve 50 gram yeşil çayın suyuyla karıştırın. Karışımı, tüm malzemelerin iyice iç içe geçmesi için 5 dakika kısık ateşte bırakın. Ardından da cam bir şişeye koyun. Her akşam düzenli olarak bu karışımı tırnaklarınıza sürerseniz, sağlıklı ve sağlam tırnaklara sahip olursunuz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar