Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        En büyük problemim selülitlerim. Çok yoğun çalıştığım için selülitlerimle uğraşmaya pek vaktim yok. Bildiğim kadarıyla selülite yanlış beslenme, kilo alıp-verme neden oluyormuş. Selülitin sadece dıştan değil, içten de yok olmasını istiyorum. Bunun için bana önerebileceğiniz bitkisel içecekler var mı? Hande Z./İzmir

        Bulduğunuz her fırsatta hamama gidip keselenin. Kese, kan dolaşımını hızlandırır ve yağlanmayı önler. Ayrıca eşit miktarda biberiye, funda yaprağı, sinameki, papatya, anason ve rezeneyi karıştırın. Bunları kaynatıp çay gibi demleyin. Her gün sabah-akşam bu karışımdan bir su bardağı için. Banyo yaptığınız zamanlarda küvete iki avuç deniz tuzu koymak da, selülitle mücadelenize yardımcı olacaktır.

        Kuru ciltler için doğal nemlendirici

        Cildim çok kuru. Kuruluktan ötürü kırışmaya başladı. Nasıl bir bakım uygulamamı önerirsiniz? Fatma D./Ankara

        3 yaprak marul, 3 yaprak maydanoz, 4 damla lavanta ve 3 yemek kaşığı iyi zeytinyağını blender’dan geçirin. Her akşam bu karışımla cildinize masaj yapın. Formülden düzenli olarak yararlanın. Cildinizin toparlanmasını sağlayacaktır.

        Tuzlu suyla makyaj temizliği

        Mesleğim gereği sürekli ağır makyaj yapıyorum. Her gün makyaj yapmak cildimi, özellikle de göz çevremi çok yordu. Bu bölgeye nasıl bir bakım uygulayabilirim? Müge A./İstanbul

        Bir bardak damıtık suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve beş dakika kaynatın. Ilınınca steril bir gazlı bez yardımıyla göz bölgenize kompres uygulayın. Sorununuz geçmezse, mutlaka bir uzmana görünün.

        Yüz lekelerine bitkisel çözüm

        Güneş görür görmez yüzümde lekeler oluştu. Yaz tatilinde iyice ortaya çıkan bu lekeleri yok etmenin yolu nedir? Pınar K./Erzurum

        HER gün yüzünüzü salatalık suyuyla silin. Ayrıca yarım fincan tuzsuz bademle yarım fincan sütü 5 dakika kaynatın. Süzüp blender’a koyun. Üzerine yarım limonun suyu, 1 çay kaşığı badem yağı ve 2 çorba kaşığı sıcak süt ekleyin. Karışımı boza kıvamına getirin. Ardından da cildinize sürüp 30 dakika bekletin. Bu formülden haftada 2 kez yararlanın. Ayrıca evden çıkarken güneşten koruyucu krem sürmeyi de ihmal etmeyin.

        Saçlarınıza süt bakımı

        Tatilden yeni döndüm. Deniz saçlarımı çok yıprattı. Saçlarım çok cansız görünüyorlar. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Merve Y./Edirne

        1 kahve fincanı sütle 1 çorba kaşığı toz mayayı çorba gibi karıştırın. Bu karışımın içine 1 yumurtanın beyazını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı saçlarınızın diplerinden uçlarına doğru sürün. 1 saat bu şekilde kaldıktan sonra yıkanın. Bu formülü haftada bir kez uygulayın.

        Sivilcelere yeşil reçete

        SİVİLCELERİMLE başım dertte. Derdime derman olacak bir reçeteniz var mı? Hülya T./Konya

        SOĞUTULMUŞ yeşil çaya bir havlu batırın. Ardından havluyu sivilceli bölgelere 1-2 dakika hafifçe bastırın. Bu hareketi 4-5 kez tekrarlayın. Bu formülden haftada birkaç kez yararlanın. Başka bir formül olaraksa elma sirkesini suyla karıştırıp pamuk yardımıyla sivilceli bölgelere sürün. 10 dakika beklettikten sonra bölgeyi temizleyin.

        Sertleşen topuklara limon

        Topuklarım çok sertleşti. Canımı çok acıtan bu sorunun önüne geçmenin yolu nedir? Gül T./Ankara

        AYAKLARINIZI 15 dakika tuzlu sıcak suda bekletin. Topuklarınızı törpüleyin. 1 kahve fincanı vazelini, 5 adet dövülmüş aspirin ve 1 limonun suyuyla karıştırın. Bu karışımı topuklarınıza sürün. Ardından da topuklarınızı tülbentle sarın ve çorap giyin. Sabaha kadar bu şekilde kalın. Formülden her gün yararlanın. Sorununuz geçmezse mutlaka doktora gidin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar