Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Cildim çok yağlı. Beni çok rahatsız eden bu durumun önüne geçmek için cildime nasıl bir bakım uygulamamı tavsiye edersiniz? Yasemin M./Kayseri

        1’ER çay bardağı üzüm suyu ve karbonatı, 1 kahve fincanı suyla iyice karıştırın. Akşamları önce cildinizi nemli bir pamukla silin. Ardından da cildinize bu karışımı sürün. Bu formülden 28 gün boyunca düzenli olarak yararlanmalısınız. Çok işinize yarayacaktır. 28 gün dolduğunda birkaç gün ara verdikten sonra uygulamaya devam edebilirsiniz.

        Doğal yoldan bronzlaşma

        - 1 aydır tatil yapıyorum. Koruyucu krem kullanarak güneşlendim, tenimin rengi sağlıklı bir şekilde döndü. Artık biraz bronzlaşmak istiyorum. Bana amacıma uygun bir krem tarifi verir misiniz? Zeynep K./Muğla

        1’ER çorba kaşığı bergamut yağı, zeytinyağı, bademyağı, çay ağacı yağı ve havuç yağını karıştırıp cam bir şişenin içine koyun. Güneşe çıktığınızda bu karışımı kullanarak bronzlaşabilirsiniz. Teninizin renk almış olmasına rağmen çok yoğun olduğu saatlerde güneşten kaçınmanızı öneririm.

        Güneş lekelerine elmalı çözüm

        - CİLDİMDE güneş lekeleri oluştu. Bu lekeleri yok etmem mümkün mü? Derya S./İstanbul

        1’ER çorba kaşığı yaş maya ve elma suyuyla 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Cildinize sürün, 20 dakika bekletin ve yıkayın. Haftada 2 kez uygulayın. Ayrıca dışarıya çıkarken güneşten koruyucu krem sürün.

        Şiş gözlere son

        - YORGUNLUKTAN göz altlarım şişti. Bu şişliklerin bir an önce geçmesi için ne yapmalıyım? Pınar Y./Van

        1 çorba kaşığı çavdar unu, 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu, 4 adet kara üzümün suyuyla iyice karıştırın. Bu karışımı masaj yaparak göz çevrenize yayın. 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Bu formülden haftada 2 kez yararlanmanızı öneririm.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar