Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saçlarım çok yıprandı ve cılızlaştı. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Elif Y./Bursa

        1 kahve fincanı sütle 1 çorba kaşığı toz mayayı çorba gibi karıştırın. Bu karışımın içine 1 yumurtanın beyazını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı saçlarınızın diplerinden uçlarına doğru sürün. 1 saat bu şekilde kaldıktan sonra yıkanın. Bu formülü haftada 1 kez uygulamalısınız.

        Yüzdeki lekelere bademli reçete

        Güneş görür görmez yüzümde lekeler oluştu. Bu lekeleri yok etmenin yolu nedir? Özlem S./İstanbul

        HER gün yüzünüzü salatalık suyuyla silin. Ayrıca yarım fincan tuzsuz bademle yarım fincan sütü, 5 dakika kaynatın. Süzüp blender’a koyun. Üzerine yarım limonun suyu, 1 çay kaşığı bademyağı ve 2 çorba kaşığı sıcak süt ekleyin. Karışımı blender’da boza kıvamına getirin. Ardından da cildinize sürüp 30 dakika bekletin. Bu formülden haftada 2 kez yararlanın. Evden çıkarken güneşten koruyucu krem sürmeyi de ihmal etmeyin.

        Selülitle savaşan bitki çayı

        SELÜLİTLERİMİN yaz tatiline çıkmadan önce hafiflemesi için ne yapabilirim? Arzu K./Balıkesir

        BULDUĞUNUZ her fırsatta hamama gidip keselenin. Kese, kan dolaşımını hızlandırır ve yağlanmayı önler. Ayrıca eşit miktarda biberiye, funda yaprağı, sinameki, papatya, anason ve rezeneyi karıştırıp kaynatın ve çay gibi demleyin. Her gün sabah-akşam bu karışımdan bir su bardağı için. Bu karışımın çok faydasını göreceksiniz.

        Şişkinliğinizi bu karışımla atın

        Vücudumda çok fazla ödem var. Sık sık şişkinlik yaşıyorum. Ne yapmalıyım? Zehra T./Adana

        5’ER gram biberiye, rezan, ardıç ve mısır püskülüyle 3’er gram çörekotu ve kişniş tohumunu karıştırın. Malzemeleri çay gibi demleyin. Bu karışımdan her sabah kalktığınızda 1 bardak için. Vücudunuzdaki ödemi ve toksinleri atmanızı sağlayacaktır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar