Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON günlerde çok yoğun çalışıyorum. Üzerimde çok fazla iş yükü var. Buna bir de evdeki sorumluluklarım eklenince iyice strese girdim. Rahatlamak için ne yapmalıyım? Zerrin K./Ankara

        1 kâse ev yoğurduna 1’er tatlı kaşığı kabak çekirdeği, yerfıstığı ve bal katın. Yarım adet de doğranmış muz ekleyin. Bu karışımdan her sabah bir kaşık yiyin. Stresle mücadelenize yardımcı olacak, sinirlerinizi gevşetecektir.

        Baş ağrısına karşı nane

        GEÇMEK bilmeyen bir baş ağrım var. Ne yapabilirim? Perihan Y./İstanbul

        1 litre susam yağına 2 avuç nane ekleyip 20 dakika benmari usulü kaynatın. Kısık ateşte çay gibi demledikten sonra 1 gün bekletin. Ertesi gün bu karışımı süzüp cam bir şişeye koyun. Bu karışımla başınıza uygulayacağınız masaj baş ağrısını giderir. Doktora gitmeyi de ihmal etmeyin.

        Makyajdan yıpranan ciltlere

        HER gün makyaj yapıyorum. Cildim, özellikle de göz çevrem çok yıprandı. Nasıl bir bakım uygulamamı tavsiye edersiniz? Ceren U./İzmir

        1 bardak damıtık suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Ilınınca steril bir gazlı bez yardımıyla cildinize kompres uygulayın.

        Saçlarınıza elma sirkesiyle bakım yapın

        NEREDEYSE her gün fön çektirdiğim için saçlarım matlaştı ve yıprandı. Ne yapmamı önerirsiniz? Deniz A./Çanakkale

        50 gram ısırgan yaprağı ile 5 gram taze defne yaprağını, 500 gram elma sirkesinin içinde 10 dakika kaynatın. Çay gibi demledikten sonra süzüp saçlarınıza sürün. 30 dakika bekletip yıkanın. Haftada 2 kez uygulayın.

        Çatlakların ilacı kakao masajı

        Bacaklarımda ve kalçamda çatlaklar var. Bunlardan nasıl kurtulurum? Özlem S./Kayseri

        ÖNCELİKLE bacaklarınızdaki çatlaklı bölgeleri keseleyin. Ardından 20’şer gram kakao, badem, kayısı yağı ve gliserin ile 10’ar gram keten yağı, saf zeytinyağı, çörek otu yağı ve kantaron yağını karıştırın. Karışımı sorunlu bölgelerinize iyice yedirin ve masaj yapın. Formülü her gün uygulayın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar