Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAZİRAN ayının ilk haftası tatile çıkacağım. Plajda tenimin pırıl pırıl gözükmesini istiyorum. Bunu nasıl sağlarım? Nurcan B./İstanbul

        1 kâse öğütülmüş deniz tuzu, 2 çorba kaşığı bademyağı, 1 tatlı kaşığı lavanta yağı ve 1 tatlı kaşığı limon yağını karıştırın. Bunları bir kesenin içine koyun ve bu keseyle hafif masaj yaparak cildinizi pembeleşinceye kadar ovun. Ardından köpük banyosu yapın. Kurulandıktan sonraysa bu kez eşit miktarda havuç yağı, kayısı yağı, lavanta yağı ve limon suyunu karıştırıp tüm cildinize sürün. Bu formüller teninizin pırıl pırıl parlamasını ve pürüzsüzleşmesini sağlayacaktır.

        Ter kokusunu tuzla yok edin

        SICAK havalarda çok terliyorum ve kendi ter kokumdan kendim bile rahatsız oluyorum. Bu sorunu nasıl aşarım? Meral K./Antalya

        SICAK yaz günlerini bu sorun yüzünden hem kendinize hem de çevrenizdekilere zehretmemek için hemen harekete geçin. 1 kâse sıcak suyun içine 2 kaşık tuz katın ve her sabah cildinize bu karışımla kompres uygulayın. Kuruyunca, üzerine bebek pudrası serpin. Sorununuz tamamen yok olacaktır. Ayrıca her gün duş almalısınız.

        Şişkinliğinizi dereotuyla giderin

        SON günlerde sürekli midem şiş vaziyette dolaşıyorum. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Ne yapmalıyım? Merve D./Ankara

        1 tutam dereotunu çay gibi demleyip süzün. Günde 3 defa bu çaydan içmeyi alışkanlık haline getirin. Tuzsuz leblebi yemek de midenizin rahatlamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bol bol rezene çayı içmeyi de ihmal etmemelisiniz. Bütün bunları yaparken hazmı zor gıdalardan da uzak durun.

        Yüzünüz elmayla GENÇLEŞSİN

        35 yaşındayım ve yüzüm kırışıklıklarla dolu. Estetik müdahaleyi şimdilik düşünmüyorum. Bana ne yapmamı tavsiye edersiniz? Zeynap A./Çanakkale

        1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı taze elma suyunu karıştırın. Bu karışımı temizken cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Yüzünüze ılık suyla kompres uygulayarak çıkarın. Bu formülden haftada 3 kez yararlanın.

        Belinizi forma sokun

        BELİMDEKİ yağlanmayı yok etmek için ne yapmalıyım? Nermin S./Bursa

        500 gram susam yağı, 1 çorba kaşığı biberiye otu ve 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefili karıştırın. İçine 1 adet kırmızıbiberi ince ince doğrayın. 30 dakika benmari usulü kaynattıktan sonra kavanoza koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün karışımı süzün ve her akşam bu karışımla sorunlu bölgenize masaj uygulayın. Ayrıca karın egzersizleri de yapın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar