Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son günlerde dişetlerim sık sık çekiliyor ve kanıyor. Diş etlerimi nasıl güçlendirebilirim? Şebnem N./Eskişehir

        Bir tatlı kaşığı sumak tozu, yarım çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı toz hindistancevizinizi karıştırın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, diş etlerinize bu karışımı sürün. Ancak sorununuz devam ederse, vakit kaybetmeden bir uzmana görünmelisiniz.

        Kepekli şaçlar için doğal reçete

        Saç diplerimde zaman zaman kepeklenme oluyor. Tedavi görüyorum ama doğal bir destek olarak bana ne yapmamı önerirsiniz? Celal C./Adana

        1’ER çorba kaşığı ruşeym, bilye kekik ve karanfili 20 gün boyunca 500 gram zeytinyağıyla doldurduğunuz cam bir kavanozun içinde bekletin. 20 gün sonra karışımı süzün. Karışımdan 1 çorba kaşığı alıp 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı tuzla karıştırın. Saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Bu formülden akşamları yararlanın. Uygulama sonrasında bir saç bonesi takın ve yastığınızın üzerine havlu yayın. Bütün gece bu şekilde uyuduktan sonra sabah yıkanın.

        Kuruyan ciltlere domatesli bakım

        Kış mevsiminde cildim çok kurudu. Toparlanması için ne yapabilirim? Aslı B./Nevşehir

        1 çorba kaşığı domates püresi, 1 çorba kaşığı yaş maya, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı yulaf ununu karıştırın. Bu karışımı temizken cildinize ve dekoltenize sürün. 30 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın. Bu formülden haftada 2 kez yararlanın. Su ve yağ bazlı krem kullanmayı da unutmayın.

        Selülit karşıtı çay

        Yaz gelinceye kadar selülitlerimden kurtulmak ve gönül rahatlığıyla bikini giyebilmek istiyorum. Amacıma ulaşmamı sağlayacak bir formülünüz var mı? Hale D./ İzmit

        1’ER tutam pelin otu, biberiye, mısır püskülü ve kırlangıç otunu karıştırın. 250 gram suyun içine bu karışımdan 1 tutam koyup çay gibi demleyin. 10 dakika süzüp için. Bu özel çaydan her gün tüketmenizi öneririm.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar