Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçenlerde, İzmir Ticaret Borsası'nda, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen bir toplantı yapıldı. Ufuk Tarhan'ın konuşmacı olduğu bu toplantının konusu; Kadın Girişimciliğinde Geleceğe Yön Vermek idi. Ufuk Tarhan, son zamanlarda duyulmaya başlayan bir mesleğe sahip; Fütürist! Buna, gelecekçi ya da geleceği kestirme mesleği de denilebilir. Çok ilginç şeyler anlattı Ticaret Borsası'nın salonunu dolduranlara.

        Aslında, üç beş erkek de gelmemiş olsaydı, sanki bu konu sadece kadınları ilgilendiriyormuş gibi düşünecektik.

        “Gelecek geldi” dedi konuşmacı. “Bizi önüne kattı sürüklüyor!” Gerçekten de anlattıklarıyla dinleyenleri önüne katarak sürüklerken çoğumuz, değil geleceği düşünmek, bugünden bile kopmakta olduğumuzu hissettik. İşte söylediklerinden bazı başlıklar; Fütürizm, sürdürülebilir bir gelecekteki iş modelleri ve uygulamalar üzerine yapılan çalışmalardır. Gelecek tahmin edilmez, tasarlanır ve yaşanır! Gençlere bir tavsiyem yok! Büyüklerden, gençleri rahat bırakmalarını istiyorum! Gelecek; cesurları, bozguncuları, paylaşımcıları ve kodcuları sever...

        GÜNCELLEME GEREKİYOR

        ‘Gelecek Uzmanı' Ufuk Tarhan'a göre, bugünün gözde meslekleri olan ve iyi para kazandıran; bankacılık, hukuk, borsa uzmanlığı gibi meslekler gelecekte önemini yitireceği için bu mesleklerin hızla ‘güncellenmesi' gerekmektedir. Onların yerini alabileceğini saydığı meslekleri duyunca, sanki kurgu bilim izliyormuşuz gibi geldi salondaki dinleyenlerin çoğuna.

        Şimdi size bu mesleklerden bazılarını yazayım da, haklı olup olmadığıma siz karar verin!

        1-Bellek Onarım ve Artırma Uzmanı

        2-Nano Medikalci/ Organ Tasarım ve İmalatçısı

        3-Siber Polis, Siber Terör Uzmanı

        4-Dikey Çiftçi/Dikey Gökdelen Çiftlikleri

        5-Dijital Çöpçü/ Veri Temizleyicisi

        6-Avatar Yöneticisi ve Hologram İlişkileri Koordinatörü

        7-Duygu Tasarımcısı

        8-Robot Tamircisi ve Robot İşçi Ajanı

        Daha neler var, neler! İş terapisti, zaman planlamacısı ve simsarı, simülasyon uzmanı, etki ve mahremiyet koruyucusu, beş duyu reklam tasarımcılığı...

        DUDAK BÜKMEYİN!

        Bu meslekleri okuyanların yüzündeki hafif alaycı bir gülümsemeyi görür gibiyim. Ama o toplantıda ben de şuna inandım ki, bu meslekler yavaş yavaş içimize girmiş bulunuyor.

        Çünkü, biyolojimiz, duygularımız, gıdalarımız ve tüm canlıların yapısı dijital bilgiye dönmeye başladı bile... Ve yakın gelecekte kodlanmayan hiçbir şey kalmayacak gibi!

        DNA formüllerimizin üzerinde bile işlemler yapılabilecek! Gelecek, üzerimize öyle hızlı geliyor ki, ya ona uymak için şimdiden kulağımızı ve beynimizi açık tutacağız...Ya da gelişmeleri ağzımız açık izleyeceğiz!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar