Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeniden seçilemediği ya da kendi istemediği için TBMM’ye yeniden gitmeyen milletvekillerinin eski yaşamlarına dönmeleri kolay değil. Bunlar farklı davranış şekilleri veya yönelişler gösterseler de, ülke sorunlarından kendilerini soyutlayamazlar. Gittikleri her yerde politika konuşur, kendi dönemlerinin olumlu ya da olumsuz yanlarını örnek göstererek bugünkü durumla karşılaştırırlar.

        Türk Parlamenterler Birliği (TPB), her ne kadar eski ve yani parlamenterleri içine alan bir birlikse de, oraya kayıtlı ve devamlı olanlar genellikle eski parlamenterlerdir. Merkezi Ankara’da olan bu birliğin İzmir merkezi, sadece eski parlamenterlerin değil, halkımızın da uğrak yeridir. Çünkü konferanslarla ülkemizin sorunlarını tartışır, alanında isim yapmış değerleri halkla buluşturur. Geçenlerde TPB İzmir Şubesi tarafından bir basın toplantısı yapıldı. Başkan Avukat Metin Öney, 2009’dan beri düzenlenen, yetmişe yakın toplantıda konuşulanların özetini sundu. Her konunun bu ülkenin acı bir gerçeği, her konuşmacının alanında önemli bir otorite olduğu görülen sunumda, başlıklar bile ülke adına duyulan kaygıların özetiydi.

        TPB, İzmir Şubesi, Başkan Öney’in yanı sıra, şu eski milletvekillerinden oluşuyor; Başkan Yardımcısı Erdal Karademir, Sekreter Türkan Miçooğulları, Sayman Rahmi Sezgin, Muharrem Toprak, Suat Çağlayan, ErolYeşilpınar ve Aşkın Toktaş.

        Denetleme Kurulunda ise Başkan Canan Arıtman, Remzi Özen ve Remzi Banaz bulunuyor.

        FARKLI YAKLAŞIM

        TPB İzmir Şubesi, Hisarönü’ndeki Milli Egemenlik Evi’nde bulunuyor. Yaklaşık her 15 günde bir yapılan toplantılar halkımıza duyurulmaya çalışılıyorsa da, sıklıkla sonradan haberi olanların sitemi ile karşılaşılıyor. Kentin bazı bölgelerine asılan küçük ilanlar dışında- ne yazık ki- başka bir duyuru şansı da yok. Başkan Öney, bu toplantılara katılmak isteyenlerin, 0 232 441 85 31 numaralı telefondan bilgi alabileceklerini söylüyor.

        TPB’nin, Ankara’daki merkezden başka üç şubesi var; İstanbul, İzmir ve Bursa şubeleri. Ankara’da bulunan merkezin, ne denli siyasi bir etki altında olduğunu anlayabilirsiniz. Orada, doğru dürüst bir toplantının yapılamadığı, daha çok politikaya dokunmayan sosyal konuların yer aldığı kimi zorlama etkinliklerin yapılmaya çalışıldığı anlaşılıyor! İstanbul şubesi kentin dağınıklığını yansıtan vurdumduymazlık içinde. Bursa Parlamenterler Birliği, çok az kayıtlı üyesine karşın yine de bir şeyler yapmaya çalışmakta, toplantılar düzenlemektedir.

        TPB İzmir Şubesi ise elbette çok farklı! Yıllardır yurtsever duyarlığını halkla paylaşmak için toplantılar düzenlemekte ve TBMM’den sonra evine çekilen değil, sorumluluk almaya devam eden eski milletvekillerinin bir araya geldiği bir çatı niteliğini sürdürmektedir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar