Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okuduğunuz yazı, Ege’de yaklaşık yarım milyon Karadeniz kökenli yurttaşımıza ulaşıyor. Karadenizli için iki şey çok önemlidir; spor yani futbol ve siyaset! Siyaseti bir yana bırakırsak, Ege’de yaşayan tüm Karadenizliler’in bir kulağı, memleketlerinin takımındadır.

        Trabzonspor, Rizespor, Giresunspor, Samsunspor ve Gümüşhanespor’dadır. Ve elbette Artvin, Ordu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat, Zonguldakspor’dadır.

        Tüm Karadeniz kökenliler, her sezon başında Trabzonspor’u heyecanla izlemeye başlar, şampiyonluk umutlarının zayıflamaya başladığını görünce karalar bağlar... Rize’nin düşmesine hep birlikte üzülür, onun yeniden Süper Lig’e çıkma azmine destek verirler.

        9 YABANCI YAKIŞMIYOR

        Tek yabancının bile oynamadığı yıllarda, ardı ardına şampiyonluklar kazanan Trabzonspor’un başarısı, rakiplerinin zayıf olmasından değil, oyuncuların neredeyse tamamının ve teknik direktörlerin Karadenizli olmasındandı.

        Gözünüzün önüne Şenol’un oynadığı yıllar gelsin, Ahmet Suat Özyazıcı’yı, Özkan Sümer’i anımsayın!

        Ve bir de, bugüne bakın! Trabzonspor’da sahaya sürülen 11 oyuncunun 9’u yabancı. Milli marşımız söyleniyor ve tribünlerin her yanında bayrağımız! Ama sahada beni temsil edecek 11 oyuncunun 9’u yabancı, milli marşımızı dinliyorlar! Karadeniz gibi, futbolcu yetiştiren bir bölgede sahaya sürülen 9 yabancıdan çok daha yetenekli futbolcular bulunamaz mı?

        Umutlanmıştık! Böyle bir altyapı takımı kurarak Trabzonspor’a ‘yerli’ oyuncu yetiştireceklerini sanmış, heyecanlanmıştık. Şimdi, gördüğümüz kadarıyla, kendi elleriyle batırmaya çalışıyorlar 1461 Trabzonspor’u. Orada yetişen gençler, ya direkt Trabzonspor’a alınıyor ya da olgunlaşması için başka takımlara gönderiliyordu.

        İzmir’de, bir yiğit spor adamı S. Mehmet Özkan’ın Altınordu’da yaptığını Trabzonspor’da gerçekleştirmek çok mu zor? Öz kaynaklarını kullanarak, dar olanaklar içinde Milli Takım’a ya da Avrupa liglerine oyuncu yetiştiren Altınordu’yu görünce Trabzonspor’u yönetenler ne düşünüyorlar acaba? Trabzonspor gibi bir takımın, 9 yabancıyla sahaya çıkması ayıp oluyor, sayın yöneticiler! Stadı dolduran çilekeş on binlere karşı değil, milli marşımıza karşı da ayıp oluyor...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar