Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz hafta sonunu çok mutlu ve keyifli geçirdim. Ne kadar şanslı olduğumu hissettiğim o çok güzel dönemlerden biriydi. Bu duygularımı peşpeşe okuduğum iki kitaba borçluyum. Raşel Meseri’nin “Kağıtların Çığlığı” ve “Yeryüzü Okulu”. Çocuk Kitaplarını çok sevdiğim, ama özellikle “Can’lı ve Işıl’tılı Maceralar”ın büyük hayranı olduğum sır değil.

        Kitaplar elime geçeli epey oluyor ama okumaya ancak fırsat bulabildim. “Can’lı ve Işıl’tılı Maceralar”ın sondan ikinci kitabı “Kâğıtların Çığlığı” ile başladım ve şimdilik serinin son kitabı olan “Yeryüzü Okulu” nu da bitirmeden bırakamadım. Burada kitapları anlatmak istemiyorum.

        Çocuklarınıza (hatta kendinize de) güzel ve yararlı bir yeni yıl armağanı almak istiyorsanız en yakın kitabevine koşun Habitus Yayıncılıktan çıkan serinin bulabildiğiniz bütün kitaplarını alın. Çünkü böylelikle çocuklarınıza sadece kitap armağan etmiş olmayacaksınız. Onları bildikleri ve deneyimledikleri dünyadan çok farklı bir dünya ile tanıştıracaksınız. Nasıl mı?

        Çocuklarınız Can ve Işıl’ı tanıdıklarında olağanüstü bir arkadaşlık ve dostluk örneği ile karşılaşacaklar. Menfaatlere bağlı olmayan, karşılıklı saygı ve sevgiden temellenen, pek çok ortak ilgi alanını paylaşarak gelişen, art niyetsiz bir dostluk bu.

        CAN DOSTU

        İkilinin can dostu sevimli ve akıllı köpek Joker, hayvan sevgisinin önemini anlamalarını sağlayacak. Yaptığı yemeklerle herkesi hayran bırakan lezzet ustası büyükanne Nini, büyüklerin ailenin temeli olduğunu kanıtlayacak. Özgür düşünceli, iyi eğitimli, her şeyden önce çocuklarının bulundukları topluma ve çevreye yararlı bireyler olarak yetişmesi için çaba sarf eden ebeveynler ise düşünmeyi bilen, özgür iradeli çocuklar yetiştirmenin ne anlama geldiğini gösterecek.

        Kısacası Raşel Meseri’nin “Can’lı ve Işıl’tılı Maceralar” serisi ufkunuzu genişletecek ve onun dünyasında var olmayı dileyeceksiniz. Serinin tüm olumlu özellikleri her şeyden önce çocuğunuzun hayal kurmasını, bunun için de okuması ve düşünmesi gerektiğini anlamasını sağlayacak.

        Çok yıllar önce bir dostum, “iyi bir sinemacının eline kalem vermeyeceksin arkadaş. Verirsen ne mi olur?

        O, kalemi öyle bir ustalıkla kullanır ki yazdığı her cümleyi yaşamaya başlarsın” demişti.

        İşte sevgili Raşel’in de yaptığı bu.

        2018 herkes için dileklerinin gerçekleştiği bir yıl olsun.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar