Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayatını tiyatroya adamış bir sanatçı için “Özdemir Nutku” adını taşıyan bir ödülden anlamlı ne olabilir? Belli ki aynı düşünceyi paylaştığımız değerli sanatçı Metin Gürel aradı ve Ege bölgesini kapsayan coğrafyada 55 tiyatronun oluşturduğu Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin, Türk Tiyatrosunun büyük ismi Prof. Dr. Özdemir Nutku adına Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri vermeyi kararlaştırdığını söyledi. Gürel, bu önemli duyuruyu Kuzguni Sanat Cafe’de bir basın resepsiyonu ile yapacaklarını da belirtti.

        Çok istememe rağmen bu toplantıya katılamadım ama birkaç gün sonra basın bülteni elime ulaştı.

        FARKLI UFUKLAR

        Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun öğrencisi olma ayrıcalığını yaşayanlardanım. Ayrıcalığını diyorum çünkü önünüzde bu düzeyde bir örnek olması yetişirken önünüzde farklı ufuklar açıyor. Bildiği her şeyi size aktarmak için çırpınan, sadece uzmanlığını değil hayata dair bildiklerini de paylaşmaktan çekinmeyen, bazen acımasız olduğunu düşünseniz de hep adil olan, sevecen ve şefkatli bir örnek.

        Prof. Dr. Özdemir Nutku’u benzersiz kılan öğrenmeye olan dinmeyen tutkusu ve çalışma aşkı. Yüz yirmi kitap, sekiz bin makale ile önemli bir rekorun sahibi olan oyuncu, yönetmen, besteci, piyanist, şair, eğitimci, araştırmacı, çevirmen Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun adını taşıyan bir ödüle sahip olmak eminim her tiyatrocunun hayali olacak.

        Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği ve Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri Başkanı Metin Güler gönderdiği açıklamada on sekiz dalda dağıtılacak ödüllerin Mayıs 2018’de sahiplerini bulacağını ve performans alanında verilecek ödüllerin yanı sıra her yıl hocanın bir öğrencisinin “Özdemir Nutku Emek Ödülü” ve bir bölge tiyatrosunun da “Özdemir Nutku Özel Ödülü” alacağını belirtiyor.

        Gürel, “Yalnızca bölgenin değil ülkenin uluslararası tiyatro hayatının önemli duayenlerinden ustamız sevgili Özdemir Nutku adına vereceğimiz ödüller sanatsal bir hareketin ötesinde hocaya bir vefadır. Ülke tiyatrosuna bir armağandır. Bölgedeki tiyatro hareketlerine ivmedir. Sanatsal kalitenin yükselmesi için de pozitif bir motivasyondur. Akademisyenlerden, profesyonel oyuncu ve tiyatro yönetmenlerinden oluşan yedi kişilik jüri şeffaf bir ödüllendirme için özen gösterecektir” diyor.

        NE YAPILSA AZ

        Türk Tiyatrosuna unutulmaz katkılar yapan ve yapmaya devam eden, yüzlerce öğrenci yetiştiren Özdemir Nutku için ne yapılsa az ama Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin bu girişimi borcumuzu biraz da olsa öder sanırım.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar