Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başlıktaki sorunun doğru anlaşılabilmesi için ikincisini de eklemem gerek. Yazı atölyeleri faydalı mıdır? Amerika’da 1950’lerde başlayan, İngiltere’de daha da eskilere dayandığı bilinen yazı atölyeleri ülkemizde yeni yeni başladı. Bu atölyelerin katılımcılarının pek çoğunun çalışmalarının göze görünür sonuçları, üstte sorduğumuz soruların yanıtlarının ‘evet’ olduğunu gösteriyor.

        Okuduğunuz, sevdiğiniz bir yazarın atölyesine katılmanın çok keyifli olacağını düşünmüşümdür hep. Ama tam gün çalışırken, zaman zaman 24 saatin yetmediğini düşünürken böyle bir atölyeye katılmak hayalden öteye geçemedi. Neyse ki gelişen teknoloji bu soruna da çözüm buldu. Eğer yazmayı bir ustadan öğrenmeyi istiyorsanız ama zamansızlıktan yakınıyorsanız 20 Ekim’de başlayacak Gülşah Elikbank’ın E-Atölye’sine katılın derim.

        Sınıf ortamında değil de mail üzerinden yapılacak öykü atölyesi üç ay sürecek. Böylece Türkiye’nin her yerinden katılmak mümkün olacak. Zaman sıkıntısı da olmadığından, isteyen gün içinde, isteyen akşam işten veya okuldan geldikten sonra atölyeye devam edebilecek.

        BENZERSİZ BİR DENEYİM

        Detaylar şöyle: Her katılımcıdan 15 günde bir öykü yazmaları istenecek. Yazma deneyimi olmayanlar, gerekli yönlendirmelerle yazmaya teşvik edilecek. Öyküler e-posta yoluyla gönderilecek. Yazılan öyküler Gülşah Elikbank tarafından incelenip, editöryel bir süreçten geçirilecek. Katılımcılara kurmacanın pratikleri öykülere eklenen notlarla anlatılacak. Gerekli kuramsal ve edebi tavsiyeler sıralanacak.

        Edisyon sürecinden geçen öyküler, katılımcılara yine e-posta ile iletilecek. Bu üç ay boyunca devam edecek. Okuma notları ve okuma programları ile katılımcılar yönlendirilecek.

        Atölye koşulları ise şöyle belirlenmiş:

        Katılımcıların öykü yazması zorunludur. Yaş sınırlaması yoktur. Yazmanın yaşı olmaz.

        E-Atölye e-posta üzerinden yürütüleceği için, isteyen istediği şehirden katılım sağlayabilir. Katılım verimli bir süreç geçirmek için 12 kişi ile sınırlıdır.

        Ücret ve işleyiş hakkında detaylı bilgi almak için iletişim:

        kurmacaatolye@gmail.com ve Telefon: 0541 667 23 27

        Öykü yazmayı Gülşah Elikbank’tan öğrenmenin benzersiz bir deneyim olacağını söylemeliyim. Onun bir eserini bile okumuşsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

        Bu 12 şanslı kişinin hepsi öykü yazarı olmayacak belki ama çok keyifli bir üç ay geçirecekleri garanti.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar