Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güzel başlayan ancak pek de iyi haberlerle bitmeyen bir çalışma gününün akşamında kendimi en güvende hissettiğim yere, masallara sığındım.

        Çok masal bilen ve bunları anlatmayı seven bir ailede büyümek sanırım şanslarımdan biriydi. Henüz çok küçük yaşlarda büyük bir dünya turu yapmamı sağladı masallar.

        Masallar çocuk ruhuma geniş, aydınlık, renkli bir ufuk açtı, hayal dünyam zenginleşti ve sonuçta insanoğlunun yapmak istediği her şeyi yapabilecek kudrette olduğunu öğrendim.

        İyi bir yaşam için gereken, merak etmek, öğrenmeyi sevmek, iyi, dürüst, uyumlu ve merhametli olmaktı.

        GÜÇ HEP SENDE

        Bütün bunları öğrenirken girdiğim masal dünyasında kendimi hep güvende hissettim. Çünkü o dünyada her şey mümkün, ne korku, ne üzüntü ne de acı sürekli değil ve her şeyi istediğin gibi değiştirme gücüne sahipsin.

        Çarşamba gecesi masal dünyama sevgili arkadaşım, meslektaşım, modern çağın masalcısı Asuman Memen’in rehberliğinde ulaştım.

        Yüzbaşı Şerafettin Bey Sokak’taki (St. Joseph Sokağı) Z Cafe, her Çarşamba 20.00- 21.00 arası kapısını masallara sığınmak isteyenlere açıyor. Asuman ve kadim dostu Nuray Önoğlu konuklarını masallarının uçsuz bucaksız, güzel ve güvenli evrenine taşıyorlar.

        O gece Asuman bizi kendi halinde yaşayan, çok çalışan ama azla yetinmek zorunda olan insanların yaşadığı bir Japon köyüne götürdü. Dinleyenlerin pek çok ders çıkarabileceği harika Japon masalı “Beyaz Turna”yı anlattı.

        ANLATIMLARI HARİKA

        Size o büyülü dünyada masalcı rehberlik eder. Onun mimikleri, alçalıp yükselen, bazen fısıldayan, bazen öfkelenen sesiyle Asuman harika bir masalcı. Aynı anda narin ve güzel Japon kızı, iyi kalpli çalışkan evlat, eşine âşık koca ve açgözlü kaynana olmayı başarıyor.

        Önoğlu’nun tarzı biraz daha farklı. O da neşeli bir Altay masalı anlattı.

        Masalların büyülü dünyasını bu iki güzel kadının rehberliğinde gezmelisiniz. Bu yalan dünya ile baş etmenin en iyi yolu cesurca yalan söyleyen ve yalan söylediğini de hiç gizlemeyen masallar değil mi?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar