Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğer gün gelir de toplumun çoğunluğu çalışmayı ve sanatı Numan Pekdemir gibi sevebilirse, bugün boğuştuğumuz pek çok sorunu aşmış oluruz.

        Peki, emeklilik günlerini doğup büyüdüğü Bodrum’da Bodrum Oda Orkestrası’nın sanat koordinatörü olarak ve orkestrada kontrbas çalarak değerlendiren Numan Pekdemir kimdir?

        İzmir’de yakından uzaktan sanatla ilgisi olan herkesin tanıdığı bir isim Numan Pekdemir. Aslında anlatılmaya, tanıtılmaya ihtiyacı yok.

        Onun için Ziya Paşa’nın ünlü “Ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz/Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” sözünün ete kemiğe bürünmüş hali diyebiliriz.

        Geçtiğimiz günlerde posta kutuma yeni bir Numan Pekdemir iletisi düştü. “Bodrum Oda Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası güzel bir konserle Bodrumlu sanatseverlerle buluşacak. Numan Pekdemir’in koordinatörlüğündeki konseri Nesrin Bayramoğulları yönetecek ve solist olarak da Tenor Aydın Uştuk, Zafer Zencirli ve Soprano Ayşe Şener ile Beril Yürekli Er katılacak.

        Konzertmeister Sema Korkut. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün katkıları, Bodrum Belediyesi ve sponsorların destekleriyle düzenlenen konser ücretsiz olup 13 Eylül Çarşamba saat 21.00 de Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirilecek.

        Kapı saat 20.15 de açılacak.

        Konserin ilk bölümünde Bodrum Oda Orkestrası ve solistler Mozart Figaro’nun Düğünü Operası uvertürü, Carmen operasından bölümler ve sevilen aryalar seslendirecek.

        YENİ DÜNYADAN’

        İkinci yarıda 75 kişilik kadrosuyla İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Antonin Dvorak’ın ‘Yeni Dünyadan’ adıyla tanınan 9. senfonisini yorumlayacak. Bilgi için: Bodrum Belediyesi 0252.382 92 00 / 0532.233 98 10”

        Numan Pekdemir’i muhabirlik dönemimde tanıdım. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası müdürüydü ve İzmir’e bir konser salonu kazandırmak için neredeyse tek başına büyük bir savaş veriyordu. O döneme göre çok geniş bir vizyona sahipti ve çoğu kere derdini anlatmakta zorlanıyordu. Ama O hiç yılmadı. Anlayışsızlıklar, hoşgörüsüzlüklerle de karşılaşsa doğru bildiğini yaptı. Orkestrasının dünyaya açılmasında çok önemli rol oynadı.

        Onu farklı kılan özelliklerinden biri de kendisi için teşekkür beklemediği halde en ufak destek için bile minnetini sunmasıdır. Son bülteninin altında da bir teşekkür bölümü var.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü-TRT – Bodrum Belediyesi – Bodrum Ticaret Odası – Bantboru-Mandarin Resort Otel – Turgutreis Beton – Migros – Timur Kabaklarlı- Nergiz Karatoprak – Arif Vidinli – Foto Cavit

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar