Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Askıda kahve öyküsünü ne zaman kimden dinledim, şimdi hatırlamıyorum. Kahve pek çoğumuza önemsiz gelebilir. Soğuk bir günde hem içini ısıtacak hem de açlığını bastıracak bir fincan kahve alamamanın ne demek olduğunu bilmediğimiz için, olsa da olur olmasa da diye düşünebiliriz. Bu noktadan bakınca askıda kahve bana çok etkileyici gelmişti. Daha sonra askıda ekmek, askıda kahvaltı gibi varyasyonlarını da duydum.

        Geçen gün KİT-VAK’ın (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) web sitesini incelerken birden karşıma Askıda Oda kampanyası çıktı. Askıda Oda aslında KİT-VAK’ın Dokuz Eylül Üniversitesi Konuk Evi projesinin ürünü. Eğer bu kampanyaya bağışta bulunursanız, hastanede tedavileri çok uzun süren özellikle çocuk hastaların yakınları orada burada perişan olmuyor. Henüz genç bir muhabirken çocukları Tepecik SSK Hastanesinde tedavi gören bir ailenin dramına şahit olmuştum. Şehir dışından gelmişlerdi, İzmir’de yakınları yoktu ve otelde kalacak maddi güçten yoksundular. Aylar boyunca yağmurda soğukta hastane bahçesinde çile çekmişlerdi.

        PAYLAŞMAK VAR

        Hasta yakını yorgun ve moralsiz olunca hastayla ilgilenmeleri, üzüntüyle başa çıkmaları da mümkün olmuyor. Bu nedenle 2011’de KİT-VAK E.Ü. Konukevinin açılışı yapıldığında çok sevinmiştim.

        KİT-VAK’ın Dokuz Eylül Konukevi de tamamlanmak üzere. Üstelik önümüz bayram. Bayramlarımızın özünde paylaşmak var. Sende olanı olmayana vermek için güzel bir fırsat. En azından sağlıklı insanlar olarak bu konuda bizim kadar şanslı olmayanlara destek olmalıyız. Askıda Oda kampanyası ile daha çok hasta ailesinin insani şartlara kavuşmasında payımız olabilir. Kurban kesmek içinizden gelmiyorsa Vakfa beş yüz liralık kurban bağışı da yapabilirsiniz.

        KİT-VAK sadece İzmir’in değil ülkemizin sağlık alanında öncü hizmet veren en büyük ve önemli Vakıflarından biri. Bu demektir ki bir grup sorumluluk bilinci yüksek insan bir araya geliyor, ellerini taşın altına sokuyor kanser gibi korkutucu bir hastalığın yıkıcı etkilerini azaltmak gayreti ile hastalar için hastaneler, kemik iliği transplantasyon merkezleri, hasta yakınları için konuk evleri yapıyor. Çoğunluk eğer işi düşmezse ne olup bittiğini fark etmiyor bile. Bazıları uzaktan bakıp alkışlıyor. Genele göre çok azı hizmetler için katkıda bulunuyor.

        Her ne kadar dinimiz “komşun açsa tok uyumayacaksın” dese de yardımlaşma geleneğimizi unutalı çok oldu. KİT-VAK gibi çok önemli işler yapan kurumlara bağış yapmak için zengin olmak gerekmez ki. Birkaç apartman bir araya gelse kim bilir askıya kaç oda çıkarırlar? Bilmek güzel olurdu. www.kitvak.org

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar