Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayramla gelen Eylül ayı, beraberinde sürmesini dilediğim harika bir sanat etkinliği de getirecek.16 – 22 Eylül 2017 tarihlerinde İzmir-Efes Opera ve Bale Günleri düzenlenecek. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Türkerler Holding Mahal Bomonti İzmir, Mavi Bahçe Alışveriş Merkezi ve Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’nın katkılarıyla düzenlediği İzmir-Efes Opera ve Bale Günleri’nin basın toplantısı Çarşamba günü Elhamra’da yapıldı.

        Ben de emekli olduktan on yedi yıl sonra ilk kez düzenlenmesinde görev almadığım bir basın toplantısına katılmanın keyfini yaşadım.

        ETKİSİ OLUYOR

        Elhamra, İzmir’in en çok sevdiğim binalarından biri. İçinde her zaman huzur ve güven duymuşumdur. O tip kişilikli binaların böyle bir etkisi oluyor.

        Üstelik basın bülteniydi, masa isimlikleriydi diye sağa sola koşuşmadan dostlarla sohbet etmek de çok keyifliydi.

        İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürü Haldun Özerten ve sponsor temsilcileri İzmir-Efes Opera ve Bale Günleri’nin düzenlenmesinden duydukları heyecanı ve sevinci konuşmalarında vurguladılar.

        İzmir’e farklı alanlarda yatırımlar yapan büyük şirketlerin sanata destek olmaları, kentin kültür ve sanat yaşamında önemli bir rol oynayacak, İzmir’in adını tarih ve sanatla duyuracak bir etkinliğin kotarılmasında önemli rol üstlenmesi her türlü övgünün üzerinde. Artarak devamını diliyorum. İZDOB’un konuyla ilgili bülteninde Devlet Opera ve Balesi’nin düzenlediği Eskişehir Opera ve Bale Günleri’nin üç yıl önce Trabzon, Mardin, Gaziantep ve Hattuşa’da da başlatıldığı ancak ilk Uluslararası Opera ve Bale Günleri’nin Efes Opera ve Bale Günleri olarak İzmir’de yapılacağı belirtiliyor.

        Efes’i sanat etkinliklerine açan, Avrupa Festivaller Birliği üyesi Uluslararası İzmir Festivali’nin benzerleri arasındaki ayrıcalıklı konuma bakarak, bunun doğru bir seçim olduğunu söyleyebilirim.

        İzmir - Efes Opera ve Bale Günleri 16 Eylül 2017 Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro’da yapılacak “Gala Konser” ile başlayacak.

        Şefi Tulio Varas yönetiminde İzmir Devlet Opera Orkestrası, İtalyan solistler Soprano Daniela Cappiello ve Tenor Gianluca Terranova’ya eşlik edecek.

        19 Eylül 2017 Salı günü İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Yekta Kara’nın rejisi ile Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operasını sahneleyecek.

        22 Eylül 2017 Cuma günü İZDOB’un sahneleyeceği “Romeo İle Jüliet” balesi ile İzmir- Efes Opera ve Bale Günleri sona erecek.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar