Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocukluğumun yazlarını özlüyorum. Bunun bir sürü nedeni var ama en başta o zamanlar bu kadar sıcak değildi İzmir. Denizin önünde kalın bir set gibi uzanan apartmanlar yoktu bir kere. Nefes alabiliyordu kent.

        Evler bahçeli, bahçeler ağaçlı ve yeşildi. Kısacası insanoğlu, apartmanıydı, klimasıydı, asfaltıydı derken yaşadığı dünyanın canına okumamıştı henüz. Evimizin karşısında denize girer, gün boyu körfezde yüzer ve balık tutardık. Şimdilerde İzmir yapış yapış bir sıcakla boğuşuyor. Ve durum her yıl kötüye gidiyor. Eee yaz, sıcak yapacak yapmasına da sizce de biraz fazla değil mi?

        Sıcaktan ve nemden

        Sıcaktan ve nemden ve ayrıca bütün kışın yorgunluğundan insanın canının hiçbir şey yapmak istemediği şu günlerde sanıyorum İzmir’in en çalışkanı Hezarfen Film Galeri. Hiçbir güçlükten yılmadan sinema aşkına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kez sırada Kolombiya sineması var. Sahi Kolombiya’yı nasıl bilirsiniz?

        Ben Gabriel Garcia Marquez ve Pablo Emilio Escobar’ın memleketi olarak bilirim mesela. Ve yüzlerce cins kuşu ve bitkiyi barındıran olağanüstü doğasını, balta girmemiş yağmur ormanlarını, büyüleriyle ölünüzü, dirinizi, ruhunuzu zapt eden woodoo rahiplerini.

        Son yıllarda yükselişte olduğunu bildiğim ancak izleme fırsatı bulamadığım sinemasını da Hezarfen Film Galerisi sayesinde tanıyacağım.

        Hezarfen Film Galeri, 18,19 ve 20 Temmuz 2017 tarihlerinde dünya sinema sahnesinde giderek daha önemli bir yer kaplayan Kolombiya Sineması’ndan ödüllü örnekleri, sinemaseverler için büyük ekranda izleme imkânını yaratıyor. Kolombiya Büyükelçiliği işbirliği ile İzmir Mimarlar Odası ev sahipliğinde yapılacak etkinliğin güzel bir de sürprizi var.

        Dünyaca ünlü Kolombiyalı fotoğrafçı, sinemacı ve mimar Nicholas Van Hemelryck’in Kolombiya, İspanya, A.B.D, Hollanda, Hindistan, Nepal, Sri Lanka ve Butan turu izlenimlerini taşıyan “Muhteşem Amazon’’ fotoğraf sergisi.

        18 Temmuz 2017 Salı günü saat 19.30 da Kolombiya Büyükelçisi’nin de katılımı açılacak sergiden sonra Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez’i konu alan “GABO- Gerçeğin Büyüsü’’ filmi gösterilecek. Sergi 25 Temmuz tarihine kadar İzmir Mimarlar Odası’nda ( 1474 sokak Alsancak ) izlenebilecek. Detaylı bilgiyi www.hf.galeri.com alabilirsiniz.

        Ve izninizle on beş gün kadar inzivaya çekileceğim. Dönüşte görüşmek üzere.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar