Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        31. Uluslararası İzmir Festivali sona yaklaşıyor. Önümüzde peşpeşe üç konser var. Ardından kısa bir bayram arası vereceğiz ve Festivali 4 Temmuz’da bitireceğiz. 31. Uluslararası İzmir Festivali’ni 1 Haziran’da Ahmed Adnan Saygun’un “Yunus Emre Oratoryosu” ile açtık.

        Saygun’un 110. doğum yılında kendi adını taşıyan Sanat Merkezi’nde yapılan konserde sahnede, şef Aytuğ Ülgen yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu vardı. 4 Haziran akşamı bugüne kadar Festivale katılan dans topluluklarının en iyilerinden birini izledik. Dani Pannullo Dancetheatre, İspanya Büyükelçiliği işbirliği ile Festival’e katıldı.

        Çağdaş dansın büyük ustası koreograf Pannullo ve Türkçeye “Birleşmiş Rakçı Tayfası” olarak çevirebileceğimiz Fusion Rockers Crew’u oluşturan dört b-boy ve bir serbest stil futbolcu sahnede harikalar yarattı.

        Hemen ardından İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde Metin Oyman rejisi ile bir Necati Cumalı eseri “Gömü- Bir Küp Altın” oyununu izledik. 9 Haziran’da Çeşme Kalesi’nde idik. Festival’in kadim partneri İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile sahnede muhteşem bir acapella beşlisi vardı.

        Alti & Bassi. İnsan sesinin yarattığı büyülü atmosferde, ölümsüz şarkıların eşliğinde masal gibi bir müzik gecesi yaşadık.

        ÜNLÜ KEMANCI SAHNEDE

        Bu yazının yazıldığı günün gecesinde Festival yine AASSM’de olacak ve Nigel Kennedy Jimi Hendrix çalacak.

        Nigel Kennedy’nin ustalığı için söylenecek söz yok pek. İnsan kolay kolay dünyanın en çok albüm satan kemancısı olmaz değil mi?

        20 Haziran’da biletleri bir hafta içinde tükenen Viyana Oda Orkestrası ve Fazıl Say konseri için Efes Antik Tiyatro’da olacağız. 21 Haziran’da AASSM’deyiz. Festival’in halka açık ikinci etkinliğinde Klasik Türk Müziğimizi en iyi icra eden toplulukların başında gelen Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu’u şef Halil İbrahim Yüksel yönetiminde dinleyeceğiz.

        Bayramdan önceki son konser 22 Haziran’da yine AASSM’de. Polonyalı Piyanist Pavel Kowalski, Festival’e Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile Chopin ruhunu taşıyacak. 29 Haziran ve 4 Temmuz konserleri bir başka yazıya kaldı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar