Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AZ sonra okuyacaklarınız, daha önceki bir yazımın devamı niteliğinde olduğu için hatırlatma olsun diye o yazının son cümlesini aynen kopyalıyorum: “İnce, 24 Haziran günü partisinden çok daha fazla oy alacak. Hatta fark yapacağını bile söyleyebilirim! Tabii bunun böyle olmasının pek çok nedeni var!” (Bu arada yeniden göz atmak isterseniz o yazının linkini de iliştiriyorum efendim: http://www. haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman- 2383/1985719-cemevlerine-hukuki- statu-alevileri-kazandirir-mi)

        İnce’nin CHP’den daha fazla oy alacak olması bir iddia değil, bir kere onu söyleyeyim peşin peşin. Bu, 24 Haziran akşamı sandıklar açıldıktan sonra tüm dünyanın göreceği bir gerçek!

        Neden? Çünkü gözlemlerime göre CHP seçmeninin oyları 24 Haziran’da bölünecek. Bir kısmı HDP’ye, bir kısmı ise İYİ Parti’ye gidecek. Tabii bunun böyle olmasının nedenleri var. Birinci neden, barajı aşmak gibi bir sorunu olan HDP’ye baraj geçebilmesinde destek olmak, ikinci nedense CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tabanın sesine aldırış etmeden birkaç kurmayıyla kafa kafaya verip hazırladığı milletvekili aday listelerine tepki göstermek.

        Bildiğiniz gibi söz konusu liste YSK’ya verilmeden bir gün önce basına sızınca bayağı bir gürültü koptu. Sol tabanın adayları olarak bilinen tüm isimleri liste dışı bırakan Kılıçdaroğlu’na inanılmaz tepki gösterildi.

        Tek tepki gösteren sol taban değildi elbette. Kendisine yakın sadece 3 ismin milletvekili adaylığı listelerine konulduğunu öğrenen Muharrem İnce de çok sinirlendi bu duruma ve apar topar Ankara’ya dönüp Kılıçdaroğlu’yla epeyce gergin geçen bir görüşme yaptı. Ancak diğer ekip arkadaşlarının aday olabilmesinde muvaffak sağlayamadı.

        Bozuk ve kırgın ayrıldı genel merkezden ve yaptığı ilk mitingde de, “Milletvekillerini genel merkez belirliyor, ama ben de bakanlar kurulunu belirleyeceğim” diyerek genel merkeze mesajı çaktı.

        Bir de şu ayrıntı var: Esasında hem HDP hem de İYİ Parti’ye oy verme niyeti bazı seçmende aday listeleri açıklanmadan evvel de vardı. Ancak bu oran yüzde 2’yi dahi geçmeyecek bir seviyedeydi. Şu anda gördüğümden hareketle söylüyorum; milletvekili listelerine tepki dolayısıyla oyunu cumhurbaşkanlığında İnce’ye, Meclis’te ise HDP ve İYİ Parti’ye kullanacaklar, o oranın çok önünde.

        Biliyorum ki şimdi bazılarınız, “Hadi canım oradan! Ne alaka!” diyerek hayretle okuyor analizimi, bazılarınız ise tespitlerimde haklılığımı görüp kafasını sallıyor.

        Göreceğiz hep beraber, 24 Haziran akşamı ben haklı çıkacağım. CHP son 16 yıldaki oy oranında gördüğü en az oyu alacak, Muharrem İnce ise partisine fark atan cumhurbaşkanı adayı olarak tarihe geçecek...

        ***********

        MUHARREM İNCE’Yİ FENA YANILTMIŞLAR BENCE DE

        CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yaptığı mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AK Parti’yi kurmadan önce Pennsylvania’ya gitmekle suçlamış, “Kiminle birlikte gittiğini de biliyorum, açıkla” demişti.

        Önceki gece Show TV, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce’nin bu iddiasına karşılık, “Açıklamazsan namertsin!” diyerek çok sert yanıt verdi ve ertesi günü de suç duyurusunda bulundu.

        Bilmiyorum İnce bu iddiayı kime dayandırıp söyledi, kim ona böyle bir şey söyledi, ama ben bu konuda fena yanıltıldığını düşünüyorum. Çünkü FETÖ denilen o yapıyla 2009 yılından beri mücadele etmeye başlamış bir gazeteci olarak çok ama çok iyi biliyorum, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i ziyaret için Pennsylvania’ya hangi siyasetçinin gidip gitmediğini.

        Bildiğimden hareketle söylüyorum; Erdoğan ne partisini kurmadan önce, ne de sonra Pennsylvania’ya gitmeyen siyasilerden. Ben Muharrem İnce’nin bunu kendisinin uydurduğunu ya da yalan söylediğini düşünmüyorum, ama fena trollenmiş onu biliyorum. Hem de çok fena!

        ***********

        MARANKİ DE HOROZKEN TAVUĞA DÖNÜŞENLERDENMİŞ!

        ADAM alenen tehdit savurdu ekranlardan... “24 Haziran’da istediğimiz sonuç çıkmaz ise Belgrad Ormanı’na ağacın dibine gömdüğümüz talim için şeyleri çıkartır sokağa çıkarız” dedi.

        Buram buram kışkırtıcılık, buram buram nefret kokan bu ifadeler üzerine kıyamet koptu. Küçükçekmece Savcılığı, soruşturma açtı hakkında. Biz “Ne zaman ifadesi alınacak ve savcılık ne yapacak?” diye beklerken Ahmet Maranki denilen vatandaş gazetedeki köşesinden, “Benim silahla işim olmaz! Belgrad’a gömdüğümüz dediğim şey öfkemizdi” deyip güler misin ağlar mısın bir duruma sebep oldu.

        Bir sürü şey söylenebilir bunun üzerine ama değmez. Çünkü böyle insanlardan her yerde var. Bakın sosyal medyaya... Özellikle Twiter’a... Yığınla var bu tiplerden.

        Üç beş takipçisi, izleyeni olunca horoz kesilirler, asarlar, keserler, atıp tutarlar, ama karşılarında bir savcı gördüklerinde anında tavuklaşırlar...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar