Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAZILARI erken seçimi hayatlarının bir fırsatı, değişim döngüsü olarak gördüğünden sadece ona fokuslanıyor. Bazıları ise haklı olarak, “Nereden çıktı şimdi bu seçim!” şeklinde hayıflanıyor, hatta saçını başını yoluyor! Kim bunlar peki?

        Mesela, KHK’larla haksız şekilde FETÖ’cü damgası yapıştırılıp ihraç edilenler. Seçim kararı verilmeden önce birkaç kez üst üste söz konusu bu kesimin isyanını köşeme taşıdım biliyorsunuz.

        İftira, bühtan ve komplolarla iş hakkı sona erdirilip ihraç edilen 100 binin üzerinde insanın olduğunu defalarca dile getirdim. Ve bir şehir kuracak kadar çoğunluğa sahip bu insanların etrafındaki insanları da dahil ettiğinizde milyona yakın bir topluluğun bu sıkıntısına ivedilikle çözüm bulunması gerektiğinin altını defaatle çizdim.

        SEÇİM GELENEĞİMİZ

        Yazdıklarım neticesinde kulağıma gelenlere göre aileleri, sevdikleri ve sevenleriyle bir büyükşehir kadar çoğunluğa sahip mağdur bu kitlenin sorununun çözümü için yeni bir KHK üzerinde çalışıldığını da aktardım. Dün şöyle bir kolaçan ettim yine etrafı. Sorup soruşturdum tekrar, bu çözüm KHK’sıyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunu... Ve öğrendim ki olduğu yerde duruyor. Yani benim bıraktığım yerde.

        Evet, talimat verilmiş “Çözüm KHK’sı için çalışılsın” diye ama hemen üzerine erken seçim kararı alınınca bürokratlarımız meseleyi askıya almış. Tipik seçim geleneğimiz anında hayata geçirilmiş sevgili okurlarım.

        Tabii eminim ki bundan başta talimatı veren en yetkin isim Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, çözüm KHK’sının çıkarılması için görevlendirilmiş bürokratların hamisi konumunda olan bakanların filan haberi yok. Neden? Çünkü onların şu anda tek gündemleri 24 Haziran erken seçimi.

        Eminim ki erken seçim çağrısı yaptığı grup toplantısından bir öncekinde KHK mağdurları meselesini dile getiren “cumhur ittifakı”nın ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de haberi yok. Çünkü onun da tek bir gündemi var artık: 24 Haziran seçimi...

        Ayrıca şunu da biliyorum ki; sayıları milyonu aşan bu mağdurlar topluluğunun durumundan şu an için CHP başta olmak üzere, zaman zaman bu duruma vurgu yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da dahil olduğu karşı tarafın, yani muhalefet partilerinin de haberi yok! Neden? Çünkü şu anda düşünebildikleri tek şey 24 Haziran seçimi!

        FARKINDA MISINIZ?

        Düşünen galiba sadece onlar, yani haksızlıkla, iftira ve yanlışlıkla KHK ile ekmeğinden olan mağdurlar ve onları seven insanlar... Bir de ben ve benim gibi birkaç gazeteci!

        Soruyorum şimdi tek gündemleri 24 Haziran’da seçimi kazanmak olan tüm siyasilere: Siz bu insanların da birer oy hakkı olduğunun, topluca karar almaları halinde bir partiyi sandığa gömecek ya da sandıktan zaferle çıkaracak kadar güce sahip olduklarının farkında mı değilsiniz yoksa farkındasınız ama umurunuzda mı değil? Pardon ama hangisi?

        ***********

        GEZEGENLER 24 HAZİRAN’DA NASIL KONUMLANACAK?

        BİLİYORUM şimdi bazılarınız gülecek ve belki de alay edecek ama ne yapayım benim ilgi alanım içerisinde bu iş... Gezegenler yani, daha doğrusu astroloji... Kendi hayatımla ilgili de meraklıyımdır astroloji işine ama bundan çok Türkiye’nin geleceği, dünyada neler olup olmayacağı yönündeki tahminlere ilgim yoğundur...

        Uzatmayayım, malumunuz gündemimiz 24 Haziran. Elbette hepimiz merak ediyoruz sonucun ne olacağını. Bu konuda araştırma şirketlerinin analizlerinin, tahminlerinin nasıl deliler gibi okunduğu ve tartışıldığı da bilinen bir gerçek.

        Onların yaptığı analizleri zaten okuyorsunuz her gün. Ben başka bir alandan bir uzmana sordum bu işi. Sevgili arkadaşım Ebru Cinek’ten sizler için “Astrolojik olarak gökyüzü ne diyor, 24 Haziran’da gezegenler kimden yana ve nasıl konumlanacak?” sorularının yanıtını aldım. Tutar tutmaz bilemem ama bilgisine son derece güvendiğim bir astrologdur Ebru, o yüzden bu konuda yazılı olarak yolladığı minik analizini aynen paylaşıyorum:

        “24 Haziran seçim gününün doğum haritasını oluşturduğumuzda başkanlık seçimleriyle ilgili muhalefet partilerinin durumunu anlamak için Merkür gezegenine, Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın gücüne bakmak için de Güneş’in gücüne bakmamız gerekiyor.

        O gün ülke haritasında, her iki gezegenin de yükselen üzerinde olması güçlerin eşit olduğunu gösterse de aynı gün Erdoğan’ın doğum haritasında hayalleri, hedefleri gösteren alanda oluşan Jüpiter ve Ay’ın gücü, ayrıca 30 Ekim 2017 tarihi itibarıyla başlayan yeni döngüsü ve transit Satürn’ün gücü, seçim sonucunda kendisinin rakiplerine göre kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu kuvvetlendiriyor.

        Ama bu arada şunu da eklemek istiyorum. Ve bunu siyasetten çok uzak olan biri olarak sadece gökyüzü rehberliğinde söylüyorum.

        Erken seçim kararı, umarım 2 Mayıs’ta başlayan ve sonbahar aylarına kadar devam edecek olan hassas gökyüzü enerjilerinin etkisinde ekonomik alanda yaşanabilecek zorluğun da önüne geçer. Zira 2 Mayıs sonrası ekonomide zor günlerin bizleri beklediğini de söylemem gerekiyor...”

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar