Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAYIN yönetmenimiz Selçuk Tepeli, her telefon görüşmemizde, “Hâlâ Bodrum’da mısın?” deyip sonra da iğneyi batırıyor; “Hayat sana güzel vallahi” diye...

        Çok şükür güzel... Bu sene böyle oldu. Uzun yıllardır yapamadığım uzun boylu tatili mücbir sebepler dolayısıyla yapmak durumunda kaldım. Sebeplerden biri oğlum... Yurtdışında okuyor ve derslerinin sıkılığından bu yaz ancak 1 aylığına gelebildi Türkiye’ye... Onunla o 1 ayı dolu dolu geçirmek için de Bodrum’a geldim. Çünkü o, benden daha da düşkün olduğu anneannesiyle birlikte bütün tatilini onun evinde geçirmek istedi.

        İyiydi başta, ama alışık olmadığım için olsa gerek son günlerde biraz sıkıldım. Kitap, gazete oku, denize gir, çık, yazı yaz durumlarından... Ve deyim yerindeyse kendimi sokaklara attım, Bodrum halkının arasına karıştım. İşte o karıştığım günlerden birinde de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bir araya geldim ve kendisiyle dümdüz, dosdoğru ve çok içten bir minik söyleşi gerçekleştirdim...

        1 MİLYON 200 BİN TURİST GELDİ

        Bir kere, 2 hafta önce yaşanan o şiddetli depremin yarattığı travmaya ve medyanın bir kısmının her yaz olduğu gibi geleneksel yerli yersiz Bodrum’a saydırmasına rağmen başkanın keyfi yerinde. Çünkü görüşmenin gerçekleştiği evvelsi gün itibarıyla Bodrum’a gelen turist sayısı 1 milyon 200 bine vurmuştu. “Millet isyan ediyor, ‘Trafik kilit Bodrum’da’ diye; bense mutlu oluyorum. Çünkü o trafiğin kilitlenme nedeni Bodrum’un hâlâ Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olduğunu gösteriyor bizlere” diyor.

        Tabii Kocadon’un ve Bodrum esnafının son zamanlarda gelen turist sayısı nedeniyle keyfi yerinde ama sıkıntıları da yok değil hani! Ben de artık Bodrumlu sayıldığım için yaşadıklarımdan hareketle sorular yönelttim başkana. Mesela bunlardan biri yolların bakımsızlığı ve aydınlatma konusu... “Sınıfta kaldınız” dedim. Ve ona, geçenlerde Sabah Gazetesi yazarlarından arkadaşım Dilek Güngör ile otomobille Gümüşlük’ten dönerken 2 kadın olarak izbe, çukurlu ve bir o kadar da karanlık yollardan geçerken nasıl tırstığımızı anlattım. Allah korusun ama o yollarda her şey gelebilir insanın başına... Aynı şekilde Yalıkavak ya da havaalanı yolu da öyle. Dedim ki: “Hiç yakışmıyor başkan, Bodrum gibi bir turizm merkezine bu karanlıklar ve bu çukurlarla dolu yollar!” Yanıtı aynen şu oldu değerli okurlarım: “Bence de yakışmıyor! Bırakın buranın bir belediye başkanı olarak, Bodrumlu Mehmet Kocadon olarak bile utanç duyuyorum bu yolların karanlığından ama benim elimden gelen bir şey yok! Bütçemiz ortada! Düşünün şu anda 167 bin nüfusa göre ayarlanmış bütçeyle 1 milyon 200 bin insana hizmet vermeye çalışıyoruz. Maalesef son büyükşehir yasası ile tüm yetkilerimiz elimizden alındı ve Muğla Büyükşehir’e bağlandı. Gerçi aydınlatma mevzusu ayrı. O mevzunun sorumluluğu da AYDEM’de. Sürekli iletiyoruz bu aydınlatmayla ilgili şikâyetleri şirketin yetkililerine ama dönüş alamıyoruz.”

        ‘ANAKENT’TEN YÖNETİLEMEZ!

        Uzun uzun anlattı sıkıntıları. Sırf onları sıralarsam çözüm önerilerine yerim kalmaz. Diyor ki Kocadon: “Bodrum bambaşka bir marka, tıpkı Ibiza ya da Cannes gibi... Bu nedenle özerk olmalı, özel bir yönetim yasası olmalı... Eğer tüm dünyanın en gözde turizm cennetlerinden biri olan Bodrum’u mevcut büyükşehir yasasına mahkûm etmeye devam edersek 3-5 yıla kalmaz Bodrum markası bambaşka bir noktaya evrilir. Şu anda eski yetkilerimizle yaptıklarımız, vaktinde alınan önlemler gereği Bodrum hâlâ bir numaralı cazibe merkezi yabancılar için ama bunun sürekliliği için Bodrum’u ve Bodrum gibi yerleri kökten kurtaracak çözüm üretmek lazım!”

        Bu arada ilginç rakamlar verdi. Mesela önümüzdeki günlerde toplam 2 bin 200 özel jet gelecekmiş Bodrum’a. Ve VIP kabul edilen 10 bin yabancı turist. “Çok güzel haberler bunlar” diyor başkan, ama bir yandan da medyada bu güzel haberlerin görmezden gelinmesine bozulduğunu ima ediyor.

        1500 yıllık Bodrumlu zeytin ağacının önündeyiz..

        ‘GERİ DÖNMESİNİ ÇOK İSTİYORUZ’

        Bu konuda Kocadon’a katılıyorum... Bizim medyada birkaç tip var. Yemin etmiş gibi sezon girişi başlıyor Bodrum’a vurmaya, sonuna kadar devam ediyor! Şimdilerde de Yunan adalarını dile dolama durumu var. En çok da Mikonos... Bodrum’un yanında esamisi okunmayacak, bizde ancak Avşa Adası ile falan kıyaslanacak Mikonos’u bu kadar parlatmak için Yunanistan Turizm Bakanlığı ile anlaşmaları mı var bunların anlamıyorum ama farkına varmalılar ki Bodrum’da öfke kusuluyor onlara!

        Gelelim son bombaya... “Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?” diye sorunca patlattı bu bombayı da! “Var” dedi ve şöyle devam etti: “Ben aynı zamanda sıkı bir Fenerbahçeliyimdir. Bunu herkes bilir. 3 Temmuz’da Fenerbahçe’ye yapılan kumpasların arkasında FETÖ’cülerin olduğu ortaya çıktı! Sayın Cumhurbaşkanı gerilmişti kulüp yönetimiyle 3 Temmuz sonrası ve maçlara gitmez olmuştu. Samimiyetle söylüyorum, son maçta onu orada görmek beni çok mutlu etti bir takımdaşı olarak. Çok güzel, şık bir hareket oldu. Aynı şık hareketi Bodrum için de yapmasını bekliyoruz kendisinden. Cumhurbaşkanı’mız eskiden hemen her yaz gelirdi Bodrum’a... Tatil için tercihinin Bodrum olması da bizi acayip gururlandırırdı. Bizimle bir alakası olduğunu düşünmüyoruz ama Sayın Cumhurbaşkanı’mız artık Bodrum’a gelmez oldu. Son 4 yıldır hiç uğramadı! İsteriz ki bu yıl tatilinin hiç değilse birkaç gününü Bodrum’un mavi suları, yeşil dağları ve mis havasında geçirsin. Geri dönmesini çok istiyoruz. Çünkü samimiyetle, kalben söylüyorum ki Erdoğan’sız Bodrum’un hiç tadı olmuyor!”

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar