Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar” ödül törenine katıldı.

        Programda konuşma yapan Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade ederek şehit analarının ve eşlerinin derin acısını paylaştığını söyledi. Erdoğan, “Kadın ve erkek bir bütünün 2 yarısıdır. Tıpkı bir kuşun 2 kanadı gibi. Hiçbir felsefe ve düşünce kadına İslam kadar hakiki bir mevki vermemiştir. Kadını ve erkeği birbirinin velisi kılmıştır. Bugün ne yazık ki Müslüman toplumlar henüz Kuran’ın seviyesine yükselememiştir” diye konuştu.

        Gelecek yüzyılın en önemli konularının çevre, enerji ve kadın olacağını ifade eden Erdoğan, “Kadın varlığı önem kazanmaktadır. Yüreğimizdeki mukaddes heyecan, Afrikalı, Myanmarlı, Filistinli kadınların sorunlarını çözene kadar devam edecektir. Sizlerin enerjisine, heyecanına sadece bu ülkenin değil tüm dünya kadınlarının ihtiyacı var. Bize düşen bu gücü daha da artırmaktır. Gelin güç birliği yaparak mayasında insan sevgisi olan bu enerjiyi kulakların duymadığı, gözlerin görmediği sorunlara kanalize edelim” dedi.

        ***********

        ‘POZİTİF AYRIMCILIK TAAHHÜT EDİYORUM’

        Bakan Albayrak, tarihin hiçbir döneminde kadınlarımızın yok sayıldığı, toplumun dışına itildiği bir medeniyet olmadıklarını belirterek “Kadının kısıtlandığı bir yönetim anlayışı bu topraklarda yer almamıştır” dedi. Albayrak, Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi sırasında şehit olan kadınları da rahmetle andığını belirterek, “Özellikle kariyerinin hemen başındaki kadınlarımıza seslenmek istiyorum. Hepinize büyük bir ihtiyaç duyuyorum. Ben bakan olan hepinize ifade ediyorum, sizlere pozitif ayrımcılık yapacağımızı taahhüt ediyorum. Bugün çok güzel örneklerini birlikte göreceğiz. Kamu eliyle de bir pozitif ayrımcılığı biz de bakanlık olarak vereceğiz” diye konuştu.

        ***********

        ‘HEPİMİZ KAZANDIK’

        Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, “Bu gece ödülleri dağıtıyoruz ama başarılı örneklerle aslında hepimiz kazandık” dedi.

        ***********

        ‘İŞ DÜNYASI’ ÖDÜLÜ CİNER GRUBU’NA

        Programda 6 dalda ödül dağıtıldı. Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selmiye Alkan Gürsel’e “Akademi” ödülünü Ferit Şahenk verirken, Aksa Gümüşhane Bayburt Doğalgaz Dağıtım AŞ Şirket Müdürü Rahime Meydan’a “Profesyonel” ödülünü Güler Sabancı takdim etti. Ciner Grubu’ndan ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Selçuk, “İş Dünyası” ödülünü Park Termik adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan aldı. “Girişimci” ödülünü ise Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Kurucu Üyesi Zümran Ömür’e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya verdi. Ödülünü köy kadınları adına aldığını söyleyen Ömür, uzun süre alkışlandı. Bu kategorilerin dışında “Enerjide Örnek Şirket” ödülünü, Uludağ Elektrik Perakende AŞ alırken, Bakan Albayrak bu ödülü, şirket adına Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’e verdi. “Jüri Özel” ödülünü ise Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı oyuncularına Emine Erdoğan takdim etti. Bu 6 dalda 50’şer bin lira ödül verildi.

        ***********

        ‘ÖDÜL ALMAKTAN ONUR DUYDUM’

        Bilimsel çalışmalar için Ciner Grubu’na tanıdığı imkânlardan dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Nevin Selçuk, “Enerji konusunda aktif olarak yer alan Türk kadınına verilen değeri gösteren bu özel akşamda ödül almaktan onur duydum. Beni bu ödüle aday gösteren Ciner Grubu’na da sonsuz teşekkürler” diye konuştu. Selçuk, yerli kaynak asfaltit yakıtı, çevreci, verimli olarak kullanan termik santral kurulumuna Ciner Gubu bünyesinde katkı sağladı. Dünyadaki tek asfaltit yakıtlı yatırımı, çevre dostu Ciner Grubu gerçekleştirdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar