Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara merkezli Özaltın Holding’in geçen yıl 77 yaşında vefat eden kurucusu Nuri Özaltın’ın kızı Öznur Özaltın, bundan 6 yıl önce grubun turizm yatırımlarının başına geçmişti.

        Özaltın’dan, 15 Ekim Pazar günü Gloria Sports Arena’da düzenlenen “Gloria Ironman 70.3 Turkey” yarışması öncesi projelerini dinliyoruz... Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Otel İşletmeleri Genel Müdürü Özaltın, aynı zamanda Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) yönetiminde, Türkiye’yi temsil ediyor. Cirosunun yüzde 90’ını 3 milyar dolarlık enerji yatırımları ve altyapı projelerinden oluşan holding; Antalya’nın Belek bölgesinde, 1996 yılında 46 yıllık tahsisle aldığı, 2 milyon 200 bin metrekarelik arazide yaptığı 350 milyon dolarlık yatırımla turizm sektörüne de ağırlığını koyuyor.

        Gloria Serenity, Gloria Verde, Gloria Golf otel ve spor tesislerine, 2015 yılında Gloria Sports Arena eklenmişti. Böylelikle 3 bin yatak kapasitesine erişen turizm grubu, 4 bin kişiyi istihdam ediyor.

        ANNE-KIZ YÖNETİMDE

        Özaltın, “Amerika’da işletme okuyup Türkiye’ye geldiğimde, hemen evlendim. Eski eşimin (ANAP dönemi Çevre Bakanlarından ve eski Bakırköy Belediye Başkanı Ali Talip Özdemir) yoğun siyasi yaşamı nedeniyle iş hayatına zaman ayıramamıştım” diyor.

        Holdingde 3’üncü nesil de yönetim pozisyonlarına gelmiş. Kızı Elif Özdemir, Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak en büyük destekçisi. Oğlu Yusuf Özdemir inşaat grubunda yer alıyor.

        Bir diğer kızı Zeynep Özdemir ise grafik sanatçısı ve ressam olarak, Gloria Hotels & Resorts Grubu’nda yalnızca tablolarıyla yer alıyor.

        Şirketin tepe yönetimini ağabeyleriyle paylaşıyor.

        Holdingin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Hayrettin Özaltın, Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcılığı’nı ise Nurettin Özaltın üstlenmiş. Hayrettin Özaltın’ın 22 yaşındaki kızı Melis Özaltın ise henüz staj aşamasında...

        Şirketin dışında kalan aile üyesi yok sayılır.

        Anneleri Sebahat Hanım; bu yıl Belek’te 500 ağaçlık bir zeytinlik kurmuş. Otellerin bahçe tasarımı ondan soruluyor.

        Bölgesel krizler ve terör saldırıları nedeniyle turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları Özaltın’ın şu sözleri doğruluyor:

        “2016 yılı, 1991 Körfez krizi döneminden bile kötü geçti. İşsiz kaldık, personel atmadık. Bizim personelimiz sezonluk değil, kaybedemeyiz. Zararımızı, müşteriye hissettirmeden tutumlu davranarak azalttık. Doluluk yakaladık ama gelirlerimiz 2015 yılına ulaşmadı.”

        Müşteri sadakatinde yüzde 80’leri yakaladıklarını belirten Özaltın, “Almanlar ve Ruslar tekrar tekrar geliyorlar” sözleriyle alternatif pazarlara yönelmediklerini vurguluyor.

        İkinci neslin yönetimi devraldığı Ankaralı enerji ve altyapı müteahhitliği firması, 4 kıtada yatırım kovalıyor

        MACARİSTAN’DA EV AMERİKA’DA OTEL

        Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi de olan Elif Özdemir ekliyor:

        “Bu yılın 2 gününde, geçen yılın tümündeki kadar Rus turist geldi. 2017 sezonunda doluluk oranımız yüzde 95’e ulaştı.”

        İstanbul’da şehir oteli açmanın yanı sıra yurtdışı alternatifleri de değerlendiriyorlar.

        Macaristan’da Polat Holding’le ortak bir gayrimenkul projesine başlıyorlar. Kiğı’da yapımı devam eden baraj inşaatıyla Türkiye’deki hidroelektrik santralı (HES) sayısını 12’ye çıkaran grup; Hindistan’da ve Ürdün’de baraj ihalesi almış. Özaltın, “New York’un Brooklyn bölgesinde, eski bir bina satın alıyoruz. Rusya’nın da aralarında olduğu dış pazarlarda otel yatırımı imkânlarını araştırıyoruz. Küba’yı inceliyoruz. Fidel Castro’nun ölümünden sonra beklentilerin aksine Küba’da liberal bir yapı oluşmadı” diye devam ediyor.

        **************

        ERDOĞAN İSTEDİ ‘ARENA’ GİTTİ ‘AKADEMİ’ GELDİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köken itibarıyla “arena” ismine gösterdiği tepkiyi dikkate alarak, Gloria Sports’un adındaki “arena” bu yıl “akademi” olarak değişti.

        Atletizmden badmintona kadar 50 dalda spor yapma olanağı tanıyan Gloria Sports Akademi’de bir yılda kamp yapan 100-150 sporcunun 25’i, altın madalya kazanmış.

        Ironman (Demir Adam) yarışları, 1978 yılında Hawaii’de başlamıştı. Dünyada yılda 200’e yakın farklı noktada, 450 bin triatletin katıldığı Ironman yarışlarını düzenleyen World Triathlon şirketini, 2015 yılında 1 milyar dolara Çinli Dalian Wanda Group satın aldı.

        Aynı yıl Ironman Türkiye lisansı, Özgür Emeklioğlu’nun şirketi Turset Project Management’e verildi.

        Emeklioğlu, “Ironman Avrupa Şampiyonası’nı Türkiye’de düzenlememizi teklif ettiler” diyor.

        1.9 km yüzme, 90 km bisiklet ve 21.1 km koşu etaplarından oluşan Gloria Ironman 70.3 Turkey’e bu yıl, 55 ülkeden yüzde 22’si kadın; 1375 sporcu ve 100 takım katıldı. Hedef 2 bin 500’dü. 9 Amerikalı sporcudan 2’si gelebildi. Almanlardan fire verildi.

        2016 yılında katılan sporcuların yüzde 65’i Türk, yüzde 35’i yabancıydı.

        Bu yıl yurtdışından katılan sporcuların oranı yüzde 60’tı. En çok Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya ve İsviçre’den yarışmacı yer aldı.

        Ironman yarışları, yapıldığı tesise 4 milyon dolar bırakıyor.

        Ironman’e iş dünyasından en çok 35-45 yaş aralığındaki aktif yöneticiler ilgi gösteriyor. Kadınerkek; yaşlı-genç, engelli-engelsiz karmasıyla gittiği yerlere “çeşitliliği” de taşıyor. Bir de yarışmada “bayan” ifadesi yerine “kadın” kullanılsa daha iyi olacak...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar