Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul’un Anadolu ve Asya’dan sonra 3’üncü yakası yakıştırması yapılan Bodrum’da bayram sohbetlerinin öne çıkan konularını anlatayım..

        Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’a sermaye akışının kesildiğini söylüyor. Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten gelen turistler artmış.

        Bana en çarpıcı gelen rakam, Bodrum’da yerleşik 100 bin İngiliz’den 70 bini evini barkını ya kapatıp ya da satıp gitmiş...

        Buna karşılık, Miami’de son bir yılda 6 bin Türk vatandaşının ev sahibi olduğu söyleniyor.

        Portekiz, İspanya, Yunanistan, Malta ve Bulgaristan’ı da dahil ettiğimizde sayı çok daha fazla olacaktır...

        Türkiye doğrudan yabancı sermaye çekme konusunda ne tür sorun yaşıyor? Bu sorunun tek yanıtı var: Hukuk düzenine güvensizlik...

        TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de bayramda Sayime Başçı’ya verdiği röportajda bu konuya dikkat çekiyor:

        “Türkiye’de daha fazla normalleşmeye ihtiyaç var. Hukuk, demokrasi ve özgürlükler toplumu olmadan yatırım alamayız...”

        Bilecik aynı röportajda, “Önümüzdeki 2019 Kasım’ına kadar kati suretle erken seçimi anmadan, reform kararları alınmalı” diye de vurgulamış.

        Kocadon’a “Belediye ve genel seçimlerin birleştirilme olasılığı var mı?” diye de soruyorum, ihtimal vermiyor.

        Bodrum’da koylara yapılması planlanan 5 marina projesinin tepki çektiğini hatırlattığımda, “Bodrum’a 3 marina yapılmalı, ama doğru yerlere” diye vurguluyor.

        İlçe belediyesi olarak yetkilerinin tırpanlandığına da dikkat çeken Kocadon, “Eskiden yatırım izinleri verilirken bizden görüş alınırdı, artık alınmıyor” diyor.

        CHP’li Başkan Kocadon’un, devletin zirvesinden talebi var:

        “Beyefendi’yi (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Bodrum’a davet ettim, sorunlarımızı anlatmak istiyorum. En son 4 yıl önce ziyaret etmişti. Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en önemli vitrini Bodrum, turizmde ve gayrimenkulde çekim merkeziyiz.”

        Mehmet Kocadon

        **************

        ÖZEL SEKTÖRDEN YENİ PARTİ EKİBİNE KATILIM OLUYOR

        Bodrum’un en gözde konusu, MHP’den ayrılan kadroların katılımıyla Meral Akşener başkanlığında oluşan yeni parti girişimi oldu.

        Yeni partinin adını ve Akşener’in başkan adaylığını Koray Aydın’ın açıklaması eleştiriliyor.

        Aydın, “Merkez Demokrat Parti” adı üzerinde durulduğunu söylemişti.

        Aralarında iş insanlarının da olduğu sohbet ortamlarında, merkez sağda 4 eğilimi birleştiren ANAP modeli yeni bir partiye şans verilmiyor değil. Bu Akşener’in partisi olabilir mi?

        Eski Ulaştırma Bakanlarından Aydın hafızalarda “berrak” bir iz bırakmamış. Aydın’ın teşkilattan sorumlu olacağını açıklamasını değerlendiren DYP’nin güçlü isimlerinden emekli bir siyasetçi, aynen şu ifadeyi kullanıyor: “Aydın’a ihtiyaç yok. Eskiler kaybettiler, kenara çekilmeliler...”

        Yeni partinin yüzde 15’lik bir destekle yola çıktığını iddia eden Ahmet Ersagun Yücel, “Siyasetin her cephesinden sizi çok şaşırtacak katılımlar olacak. Benim gibi özel sektörden istifa edip partiye gelen 15 arkadaşımız var” bilgisini paylaşıyor.

        TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu üyeliğinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Yücel, Akşener’in partisinde kurucular kuruluna giriyor.

        Bir yandan Erdoğan’ın “başkanlık” koltuğunda görev süresinin dolmasından sonra, güçlü bir merkez sağ beklentisi ifade edilirken, öbür yandan da kamuoyunda Akşener’in partisinin “yanlış yapma” ya da “yol kazasına” uğrama potansiyeli de dışlanmıyor...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar