Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gazetemizde kısa bir süre önce görev yapmaya başlayan Ahmet Aslaner kardeşimin yapmış olduğu röportajları eksiksiz okuyorum. En son seçmiş olduğu konuğu ülkemizi en iyi temsil eden tenisçi Marsel İlhan’dı. Çok güzel bir çalışma olmuş, kendisini bu konuda tebrik ediyorum.

        Tabii ki Marsel’in TEB İzmir Cup turnuvasına beklediğimizden erken veda etmesi bizi üzdü.

        Zaman zaman böyle şeyler yaşanabilir. Olumsuz anıları yerinde bırakıp bir sonrasına bakmak lazım.

        Bu arada unutulmaya yüz tutuyor diye düşündüğümüz 7. İzmir Cup turnuvasında bu sene gerçekleşen canlanma da umutlarımızı yeşertti diyebilirim.

        Zannediyorum dağıtılan toplam ödülün artmasının ve buna bağlı olarak gelişen yerel yönetimlerin, özel kuruluşların ve Tenis Federasyonu’nun desteğinin bunda büyük payı var.

        Özelliklede TTF yönetim kurulu üyesi, İzmir temsilcisi sevgili Yüksel Pınar’ın bu konudaki çabalarını da özverili çalışmalarını da yakından takip ettim.

        Tüm emeği geçenleri kutluyorum..

        Murray erken konuştu

        Hatırlayabilirseniz ülkemizde gerçekleşmiş olan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yazmış olduğum bir yazımda konu ile ilgili olarak İskoçya’da Büyük Britanya’dan ayrılma konusunun referanduma taşınacağını yazmıştım.

        İskoç asıllı tenisçi Andy Murray de bu konudaki fikrini açıkça söylemese de her fırsatta İskoçya’nın bağımsız olmasından yana olduğunu belirtiyordu.

        Hatta 2006 yılı Dünya Kupası sırasında basında çıkan ‘’İngiltere hariç tüm ülke takımlarını destekliyorum‘ ‘şeklinde sözleri İngiliz kamuoyunun oldukça tepkisini çekmişti.

        18 Eylül tarihinde gerçekleşmiş olan Referandum öncesi de duygularını frenleyemeyerek sosyal paylaşım ağı twıtter’daki hesabından, ‘‘Bugün İskoçya için büyük gün. ‘Hayır’ kampanyasının birkaç gündür ortaya koyduğu olumsuzluklar benim kararımı yönlendirdi. Sonucu görmek için heyecanlanıyorum. Haydi yapalım..’’ şeklinde görüşünü paylaştı.

        Referandumun ardından sonucun istediği gibi olmadığını gören ünlü tenisçi açıklamış olduğu görüşlerinden dolayı pişman olmadığını, ancak ifade şeklinin kendisine yakışmadığını belirterek ‘‘normalde ben böyle şeyler yapmıyorum’’ diyerek de pişmanlığını üstü kapalı olarak belirtmiş oldu.

        Sözlerine ‘‘Artık Büyük Britanya için mücadele edeceğim’’ cümlesini de ekleyen Andy Murray bizim tabirimizle hafifçe çark etti.

        Dünyanın en ileri demokrasilerinde bile insanlar böyle ise galiba bizimkileri hoş görmek lazım.

        SEZONUN REKORLARI...

        Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen TORAY PAN PASİFİC OPEN Tenis Turnuvası’nda Sırp raket Ana Ivanovic Carolina Woznıacki’yi 2-0 lık skorla yenerek hem şampiyonluk kupasının sahibi olmuş, hem de bir sezonda en fazla maç kazanma ve en fazla şampiyonluk elde etme rekorunu kırmıştı.

        Bu şekilde 26 yaşındaki tenisçi Ivanovic kariyerinin 15. tekler şampiyonluğu ile birlikte, sezonun 52. galibiyetine de imza atmış oldu.

        DİNLENME KARARI...

        Ünlü tenisçi Victoria Azarenka sakatlığını ileri sürerek şu an itibarı ile sezonun geri kalan turnuvalarına katılmayacağını söyledi.

        Geçmiş yıllarda dünya sıralamasında 1 numarada yer almış olan Belaruslu tenisçi bu kararı ile katılamayacağı 7 adet turnuvayı kaçırmış oluyor.

        Azarenka henüz 25 yaşında. Yarışmacı olma ve kazanma tutkusu üst noktada. Bu duygularını ‘gelecek sezon yüzde yüzümle geri döneceğim’ sözleri ile ifade ediyor.

        Bu ara WTA sezonu da 2 Kasım’da Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılacak turnuva ile sona ermiş olacak.

        BURAYA KADAR MI ?

        Uzakdoğu bölgesini dünyada tek başarı ile temsil eden tenisçi Li Na, tenis sporunu bırakma kararı aldığını açıkladı. En son olarak geçtiğimiz haziran ayında Wimbledon’da üçüncü tura kadar çıkan, ancak kaybeden, yaklaşık bir ay sonrası da dizinden ameliyat geçiren Li Na’nın morali oldukça bozuldu.

        4 diz ameliyatı ve yüzlerce iğne olan tenisçi ‘dizlerimde bu sakatlık yüzünden asla istediğim gibi bir tenisçi olamayacağım ‘ diyerek tenisi bıraktığını belirtti.

        2011 Roland Garros, 2014 Avustralya Open şampiyonu olan Li Na, Çin’de adeta bir mili kahraman olarak görülüyor.

        Bize de artık bir an önce iyileşip kortlara dönmesini temenni etmek kalıyor...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar