Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alaçatı denince herkesin aklına ilk olarak windsörf ve eğlence gelir.

        Ancak yaz aylarının gelmesi ile birlikte Alaçatı'da windsörf sporunun yanı sıra tenis sporu da hızlı bir ivme kazanıyor.

        CNC Tenis Akademisi ile ortak program yürüten tenis kulübünün amacı altyapıyı güçlendirip başarılı sporcuları üst yapıya taşımak.

        Kulüp şu anda 128 lisanslı sporcuya sahip. Bunların yarısından fazlası Alaçatılı. Ayrıca bu yıl TEB ile yeni bir sponsorluk anlaşması da yapılmış. Bu anlaşmanın hedefi de başarılı sporcuları uluslararası arenada yarıştırmak.

        ÜÇ AYRI FAALİYET

        Şu anda kulüpte üç ayrı faaliyet yürütülüyor. Performans antrenmanları, bireysel antrenmanlar ve tenis okulları.

        Ayrıca kulüp artık sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor.

        Karşıyaka Kaymakamı, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürütmekte olduğu "Sağlıklı Yaşam Kulüpleri'ne" Alaçatı Tenis Kulübü de tenis branşında destek veriyor. Vali Mustafa Toprak'ın da katılımı ile projenin yıl sonu gösterileri yapıldı bile.

        Şunu da özellikle belirtmeliyim ki Alaçatı Tenis Kulübü, bu yıl 4 adet veteran ve 3 adet performans turnuvası düzenleyerek İzmir'in en çok turnuva düzenleyen kulübü oldu.

        Bunun yanı sıra Antalya'da düzenlenen Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda da Alaçatı takımı 45 üstü kategoride Türkiye 3.'sü oldu.

        Demek ki bundan sonra İzmir tenis arenasında Alaçatı kulübünü de bolca duyacağız.

        Teniste doping

        Son günlerde ünlü tenisçi Sharapova'nın kullanmış olduğu destek ilacının doping ilacı olduğunun tespiti ile 2 yıl men cezası alması ister istemez teniste doping konusunu öne çıkarıyor.

        Aslında söz konusu ilaç olan meldonyumu kullandığını Sharapova'nın yalnıza babası, menajeri ve Rusya olimpik takım doktoru biliyordu.

        Buradaki hata ilacın 1 Ocak tarihinden itibaren yasaklı maddeler listesine alınmış olmasını bu konuyu bilen kişilerin oyuncuyu uyarmamasından kaynaklanıyor.

        Bu karar Sharapova'ya ne kaybettirecek derseniz. Yılda 30 milyon dolar...

        Bilindiği üzere dünyada tüm spor dallarında uyarıcı kontrolü çok sıkı bir şekilde yapılıyor. Bu yıl tüm spor dallarında yapılmış olan doping kontrol sayısı 1919. Ancak bunun sadece 19'u teniste yapılmış.

        Tenisten daha az uyarıcı testine tabi tutulmuş sadece 2 spor dalı var. Bunlar Dart ve Balıkçılık. Bunun sebebi olaraksa tenisin tıpkı futbol ve basketbol gibi büyük ekonomik güce sahip olması diye düşünülüyor.

        Ancak bu olaydan sonra ITF bu işi daha sıkı olarak takip edecektir zannediyorum...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar