Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaz aylarının başlaması ile birlikte şehir içinde faaliyet gösteren tenis sporu yazlık bölgelere kaymaya başladı. Öyle ki son birkaç yıldır adı büyük olan tenis kulüpleri uzun yıllardır geleneksel olarak yapılan yaz okulları uygulamasına öğrenci bulmakta oldukça zorlanıyorlar. Aslında bu işler biraz gönül işidir. Bu tip işlerde başarı sağlayabilmek için önce istekli ve kararlı olmak ikinci olarak da iyi ve bilgi sahibi ekip oluşturmak gerekir. İyi bir tanıtım yapılmalı gerekirse sivil toplum örgütleri ya da güçlü kuruluşlardan destek alınmalıdır. Çünkü aileler en kıymetli varlıkları olan çocuklarının bütün gün yaz kurslarına giderken iyi bir eğitim aldığından emin olmalı ve de en önemlisi emniyette olduğuna kanaat getirmelidir.

        Bu uygulamanın en güzel örneğini Buca Belediyesi ortaya koyuyor. Geçtiğimiz yıl Buca Belediyesi’nin yapmış olduğu ücretsiz yaz okulları uygulamasına tam olarak 5 bin çocuk katıldı. Üstelik bu rakamlar hiç abartılmamış ve gerçek. Bu yaz da devam eden kurslara katılan çocuklar hem öğreniyor hem de eğleniyorlar. Buca Tenis Kulübü’nde bulunan yarı olimpik havuzda 22 haziranda başlamış olan kurslar daha sonra da çeşitli semtlerde kurulunmuş olan portatif havuzlar da devam ediyor. Bu uygulamanın asıl amacı tek bir sloganla açıklanıyor: Buca’da yüzme bilmeyen kalmayacak..

        DİĞERLERİ DE KATILSA

        Aslında bu güzel ve akılcı uygulama keşke çevre belediyeler ve hatta tüm ülkede uygulanabilse. Geçtiğimiz günlerde gazetemizin bir sayısında ülkemizdeki boğulma olayları rakamlarla ele alınmıştı. Tablo oldukça ürpertici. Türkiye gibi üç yanı denizle çevrili bir ülkede her yıl ortalama 1000 kişi boğularak hayatını kaybediyor. Üstelik büyük çoğunluğu 15 yaşın altında.

        Bugünkü yazı başlığımın konu ile bir alakası var mı diye düşünebilirsiniz. Ben ilginç olsun diye koydum. Bunu siz şöyle değiştirebilirsiniz: Tenisten yüzmeye ya da Buca’dan Çeşme’ye.

        Yine Buca Belediyesi’nin bu yıl başlatmış olduğu uygulamaya göre maddi imkanları sınırlı olan ailelerin çocukları günü birlik Çeşme gezisine yollanıyor. Çocuklar orada hem yüzme hem de tenis öğreniyorlar. Muhtarlıklar tarafından belirlenen bu çocukların sayısı bu yıl için 1000 olarak hedeflenmiş. İlk kafile geçtiğimiz günlerde başkan Levent Piriştina tarafından küçük hediyelerle uğurlandı bile. Ayrıca proje sadece yüzme ve tenis branşları ile de kısıtlı değil. Su topu, masa tenisi, satranç, drama ve halk oyunları kursları da devam ediyor. Sevgili Esat Tanık’ın bizzat içinde olduğu bu proje umarım bir örnek oluşturur.

        DENİZ, TENİS, ALAÇATI

        Bu yıl 3. yılını doldurmuş olan Alaçatı Tenis Kulübü düzenlemiş ve düzenleyecek olduğu ulusal ve uluslararası turnuvalarla yine ön plana çıkıyor. 22-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenmiş olan Alaçatı ITF Senyör Turnuvası’na toplam olarak 98 sporcu katıldı. Turnuvanın enteresan tarafı hem ulusal hem de yurtdışı katılımlara açık olması idi.

        Bu arada kulüp aynı zamanda da Türkiye 16 yaş hafta sonu turnuvasına da evsahipliği yaptı. Bu turnuvaya da 60 sporcu katıldı. Ağustos ayında 14 yaş Türkiye Kupası ve 12 Eylül’de Türkiye Senyör Klasman Turnuvası ile sezon sona erecek ancak kulüp yaz kış tenis okullarında tenis eğitimi vermeye devam edecek.

        Şu anda da Alaçatı Tenis Kulübü 120 sporcusu ile yaz okullarına devam ediyor. Bu yıl toplam 12 adet turnuvaya evsahipliği yapıyor olan Alaçatı Tenis kulübü turnuva sayısı olarak Ege bölgesinde ilk, yurt çapında da 5. sırada yer alıyor.

        Demek ki her şey para ile olmuyor. Tebrikler Alaçatı tenis kulübü, tebrikler Celal Özüdoğru...

        ARKAS’A GEÇTİ

        Bu arada Çeşme Şantiye Evleri’nde bulunan site spor kortları da Arkas firması tarafından alındı. Asıl yenileme projesinin gelecek yıl yapılacağı söyleniyor. Ancak kortlar şu an da tadilat görmüş ve oynamaya hazır vaziyete getirilmiş. Bu yıl yenilik olarak tenis ve basketbol un yanı sıra tesise hentbol ve mini futbol da eklenmiş. Tabi ki tenisin başında her zamanki gibi deneyimli eğitmenimiz Bülent Seçkiner hocamız var.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar