Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Değerli sporsever dostlarım yine koca bir yılı geride bırakıyoruz.

        Genellikle herkesin ortak şikayeti zamanın çok hızlı akıyor olması.

        Öyle veya böyle zaman bir şekilde geçiyor. Yapacak pek fazla şeyimiz yok. Önemli olan geçen, geride bıraktığımız süreyi nasıl geçirmiş olduğumuz.

        Konumuz tenis olunca bitirmekte olduğumuz 2014 yılını dünyada en avantajlı şekilde tamamlamış olan tenisçi Novak Djokoviç olmuş. Dünya sıralamasında 1 numara.

        Onu 2 numara ile Roger Federer ve 3 numara ile Rafael Nadal takip ediyor.

        ATP sezon sonu turnuvasında finale kalmış olan Federer ve Djokoviç ikilisinden galip çıkan Djokoviç olmuştu. Ne yazık ki İsviçreli raketin sakatlığı nedeni ile maça çıkamamasından dolayı şampiyonluk kolay bir şekilde Djokoviç’e kalmıştı.

        2012 ve 2014’te finale çıktığı halde bir türlü Fransa Açık’ta şampiyonluğu tadamayan Sırp raketin en büyük hedefi 2015 yılı Fransa Açık Turnuvası şampiyonluğu.

        İspanyol raket Rafael Nadal ise sakatlıkları nedeni ile sezon sonunu kaçırmış olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

        Ancak 2015 ocak ayında Abu Dabi Tenis Şampiyonası’na katılarak yeniden zorlu bir rakip olacağının da sinyallerini şimdiden veriyor.

        FEDERER’İN YENİ EVİ...

        Bu arada sezonu 2 numarada bitiren Roger Feder’in yeni evi en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

        17 kez Grand Slam şampiyonluğu elde etmiş olan 33 yaşındaki tenisçi İsviçre Alp’lerinde 500 metrekare genişliğinde bir ev satın aldı. Bana göre ev tabirinin de yanlış olduğu bu bina çok güzel bir göl manzaralı.

        Bu güne kadarki kariyerin de sponsorluk gelirleri hariç 90 milyon dolar kazanmış olan Federer söz konusu ev için tam 8 milyon euro ödemiş. Bunu fazlası ile hak ettiğini düşünüyorum.

        DAVIS CUP ŞAMPİYONU

        İSVİÇRE YA DA FEDERER...

        Geçtiğimiz günlerde 2014 yılı Davis Cup Şampiyonası İsviçre’nin galibiyeti ile sona erdi. 5 maçlık final serisinin 4. maçında güçlü rakibi Fransız Richard Gasquet’i 6/4, 6/2, 6/2’lik setlerle yenen Roger Federer ülkesine ilk kez şampiyonluğu tattırdı. Rakibi Fransa ise daha önce 9 kez Davıs Cup şampiyonu olmuştu.

        Hocam Navratilova...

        Kazandığı 167 tekler maçı ile ‘En fazla şampiyon olmuş kadın tenisçi’ unvanını korumakta olan efsane raket Martına Navratilova, 2015 sezonunda Polonyalı Agnieszka Radwanska’nın antrenörlüğünü yapacak. 58 yaşındaki Çek doğumlu, ABD’li Navratilova bu anlaşmadan dolayı şimdiden çok heyecanlı ve sabırsız olduğunu belirtiyor.

        Radwanska bu sezonu 6. basamakta bitirdi.

        Bayanlarda yine Serena

        Yıllardır başarısını sürdüren Serena Wıllıams 2014 yılını yine dünya sıralamasında 1. olarak bitirmeyi başardı. Serena’yı sıralamada takip eden ve de son günlerde çocuk doğurmak ve aile kurmak istediğini sıkça söyleyerek gündemde olan güzel tenisçi Maria Sharapova ise yılı 2. olarak bitirdi.

        Ülkemizde ne oldu...

        Bu konu da ne söyleyebilirim bilemiyorum. TTF nin tenisimizi geliştirme ve tabana yayma konusunda çalışmalarını taktirle izliyorum. Devamında yarar var.

        Tüm yıl boyunca teniste iftihar vesilemiz Marsel İlhan turnuva kaybetti üzüldük.Tekrar iyileşti, dünya sıralamasında ilk 100’e girdi dedik, sevindik.

        Ancak bir şey var ki bizi gerçekten sevindiren, o da oyuncumuz İpek Soylu’nun gözle görülen başarısı ABD Open da partneri ile birlikte çift bayanlar şampiyonluğunu kazanan güzel kızımız, ülkemize ilk Grand Slam şampiyonluk kupasını getirmeyi başardı.

        Daha önceleri bu başarı bizim hayal edebileceğimiz bir şey değildi ama gerçekleşti.

        Yıl 2014, İpek kapıyı araladı.

        Daha fazlası olur mu?

        Neden olmasın.

        Tebrikler İpek Soylu...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar